Ontdek Wallonië op twee wielen

Op 1 en 2 maart staat Toerisme België voor Wallonië & Brussel op de Fiets & Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam. Op hun stand vindt u informatie over de mooiste wandel- en fietstochten in de Ardennen. Vooral op fietsgebied zijn er veel nieuwe ontwikkelingen. In de Oostkantons is op een voormalige spoorweg een fietsroute uitgezet. Deze vlakke route is ideaal voor de recreatieve fietser! Verder wordt het populaire knooppuntensysteem in Wallonië uitgebreid. Nu is het netwerk in de streek de Famenne voltooid. Met die knooppunten stelt u eenvoudig uw eigen route samen.

Vennbahn in de Oostkantons

Drie landen in een keer ontdekken? Dat kan al fietsend op de Vennbahn. De fietsroute telt 125 km en doorkruist Duitsland, België en Luxemburg. Van Aken loopt de route geleidelijk door de Belgische Hoge Venen, een plateau rijk aan hoogveen, heide en bos. Vervolgens rijdt u via de Ourvallei naar Troisvièrges, het noorden van Luxemburg. Eind 19e eeuw werd de spoorlijn aangelegd om staal en kolen te vervoeren. Sinds 2013 is de Vennbahn officieel als fietsroute geopend. Voordeel van een voormalige spoorbaan is dat de maximale stijgingsgraad nooit boven de 2% uitkomt. Uw eigen fiets kunt u thuis laten. De Oostkantons hebben e-bike stations waar u elektrische fietsen kunt huren en batterijen wisselen. Niet voor niets is deze prachtige fietsroute door de Fiets en Wandelbeurs genomineerd als Fietsroute van het jaar.
Meer informatie op: www.vennbahn.eu, www.eastbelgium.com.

Knooppunten in de Famenne

De Famenne is een geografische streek in Wallonië en strekt zich uit over de provincies Namen en Belgisch Luxemburg. Bekend zijn het stadje Rochefort van het gelijknamige trappistenbier en Durbuy, het kleinste stadje van België, maar ook de grotten en het wildpark in Han-sur-Lesse. Sinds kort zijn de fietsroutes met knooppunten toegankelijk gemaakt en kunt u op de fiets in het Pays de Famenne erop uittrekken. Het fietsknooppuntensysteem omvat 350 km aan bewegwijzerde, autoluwe fietsroutes. Op de website www.famenne-a-velo.be kunt u niet alleen een kaart met de routes downloaden. Er is ook een applicatie beschikbaar waarop de tochten gedownload kunnen worden. Wie het bordje Bienvenue Vélo in het vizier krijgt, weet dat de accommodatie of eetgelegenheid u en uw fiets graag zien komen. Gelegen op 5 km van de fietsroutes bieden B&B’s, hotels, cafés en restaurants materiaal voor reparatie en fietskaarten. Of vult u gratis uw bidon om de dorst te lessen.
Meer informatie over Bienvenue Vélo op: www.valleesdessaveurs.be.Plaats een reactie