Oostenrijk meer dan populair

Oostenrijk is voor de Nederlanders nog steeds een van de bekendste wintersportgebieden om hun wintersportvakantie door te brengen. Op plaats 2 en 3 scoren Frankrijk en Duitsland. Oostenrijk is echter het meest in trek vanwege de centrale ligging en de mogelijkheid om eigenlijk altijd te skiën of snowboarden. Er ligt vrijwel voortdurend sneeuw in de winter. Oostenrijk is kindvriendelijk en de aprè-ski staat hoog in het vaandel. Altijd gezellig! Wanneer u met kinderen op wintersport gaat en deze moeten nog leren skiën dan is Duitsland het mooiste gebied om naar toe te gaan. Voor de skiërs die van hoge en uitdagende pistes af willen is Frankrijk het juiste land. De grootste wintersportlanden hebben hun kwaliteiten erg verbeterd. Alles is veel kindvriendelijker geworden en in combinatie met niet te lang hoeven reizen zorgen deze landen ervoor dat alles veel aantrekkelijker is geworden voor de gemiddelde wintersporter.

Aantrekkelijke wintersportgebieden Oostenrijk
Oostenrijk heeft vele wintersportgebieden die aantrekkelijk zijn vanwege de après-ski of wegens de kindvriendelijkheid. De keus is aan de toerist. Misschien kiest deze wel een gebied waar het goed is om te leren skiën of langlaufen.

Sölden
Sölden kan worden gezien als het populairste gebied en is qua oppervlakte de grootste gemeente van Oostenrijk. Sölden heeft meer dan 15.000 hotelbedden en gemiddeld 2 miljoen overnachtingen per jaar. Alles is gericht op de toerist en dit is een echt skigebied. Voor iedereen zijn er activiteiten te doen. Sölden is dus een echt skigebied waar een aantal vriendelijke dorpjes te vinden zijn zoals;

  • Rettenbach
  • Höchsolden
  • Zwieselstein
  • Heiligkreuz
  • Vent

Ventis o.a. een bergbeklimmersdorp. In Zwieselstein zijn veel oude houten huizen te vinden. Elk dorp biedt het nodige vertier en is goed om te overnachten.

Kaprun ligt in het district Zell am see in Salzburgerland. Je vindt in Kaprun prachtige pisteafdalingen. Een geweldig oord voor de skiliefhebber. Maar ook de wandelaar komt hier aan zijn trekken doordat zich een uitgestrekt wandelgebied rondom Kaprun bevindt waar je eindeloze routes kunt wandelen.

Best beoordeelde wintersport bestemming
Zoover heeft beoordelingen verzameld over de wintersportgebieden in Oostenrijk. Aan de hand van 35.000 beoordelingen is naar voren gekomen dat de Nederlander de wintersportgebieden in Oostenrijk het beste vindt. Een grote rol bij deze beoordelingen zijn de prijs-kwaliteitsverhouding en de goede après-ski mogelijkheden.

Naast Oostenrijk komt Duitsland op de tweede plek en voor de gevorderde skiër zijn Frankrijk en Zwitserland een must om naar toe te gaan en je te wagen aan de flinke afdalingen en piste’s.

Beste après-ski
De après-ski mogelijkheden werd de plaats Ischl als beste gekozen door de Nederlanders. Wanneer de Nederlander op wintersport gaat wordt meestal gekozen voor een appartement. Belangrijk voor deze keus is de afstand tot de piste. Tevens vinden Nederlanders een sneeuwrijke pistes en een sfeervol appartement van belang. Ook niet onbelangrijk is dat het appartement liefst in de buurt van uitgaansgelegenheden ligt.

Een eigen woning in Oostenrijk
Wat nog fijner zou zijn wanneer u toch regelmatig gaat terugkeren is het kopen van een huis.
Het kopen van een appartement heeft vele voordelen. Geen gezeur met het boeken en zoeken naar een vakantiehuis of appartement. Dit staat altijd voor u klaar. Ook niet onbelangrijk is dat je nog wat extra verdient door het appartement te verhuren. Dit kan zeer lucratief zijn. Naast de wintermaanden zijn de zomermaanden ook in trek voor toeristen. Meer informatie hierover vind je terug op huiskopen-oostenrijk.nl en Austria.info.Plaats een reactie