Overnachten in een riad in Marrakech

Een reis naar Marokko is een reis naar een andere wereld. De meeste Marokkanen hebben een gastvrije inslag en zullen je zeker een gevoel geven van te gast te zijn. Bovendien heeft Marokko een aantal mooie plaatsen die je kunt bezoeken. Casablanca, Tanger en Fez zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mooie plaatsen die Marokko te bieden heeft. Mocht je tijdens je reis in Marokko Marrakech aan doen, dan kun je ervoor kiezen om geheel in stijl te reizen en te overnachten in een riad.

Luxe
De riads van Marrakech geven je een gevoel de sprookjes van 1000 en 1 nacht te beleven.  Vaak zijn riads grote huizen of zelfs paleizen met een indrukwekkende binnenplaats. Het woord riad is dan ook afkomstig uit het Arabisch, waar Ryad zoveel betekent als tuin. In een drukke stad als Marrakech betekent een verblijf in een riad een plek waar je tot rust kan komen, omringd met alle luxe.

Verschillende opties
De wat grotere Raids zijn vaak hotels, waarbij je een kamer tot je beschikking hebt en verder erop mag rekenen dat je van alle luxe wordt voorzien.  Daarnaast kun je natuurlijk ook vertoeven in de grote binnentuin die vaak is voorzien van een zwembad voor een verkwikkende duik.
Bij de kleinere riads is er ook een optie om het gehele gebouw af te huren. Een leuk idee wanneer je met een wat grotere groep reist of wanneer privacy hoog in het vaandel staat. Vaak is er nog wel gewoon de nodige service aanwezig op het vlak van bediening en house keeping.

Marrakech is een prachtige stad met veel folklore en ook veel prikkels. Er is geen betere plek om te ontsnappen aan deze prikkels en er toch middenin te blijven wanneer je verblijft in een riad.Plaats een reactie