Paardrijden op vakantie

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om te paardrijden op vakantie. Op een viervoeter geniet je op relaxte wijze van je omgeving zoals bijvoorbeeld een romantisch strand, een steppe of door prachtige bossen. Het is een mooie manier om eventjes echt te ontstressen. Op steeds meer plekken worden dan ook speciale paardrijtochten voor toeristen aangeboden. Voor ervaren paardrijders is het natuurlijk gesneden koek om op de rug van een paard de omgeving te ontdekken. Die nemen vaak zelfs hun eigen zadels en hoofdstellen mee op vakantie als ze daar de mogelijkheid toe hebben. Voor onervaren ruiters geldt dat natuurlijk niet. Die zijn vaak al blij dat ze op een paard plaats mogen nemen die in de categorie ‘allemansvriend’ vallen waardoor ze niet bang hoeven te zijn voor onverwachte stunts van hun tijdelijke paard.

Leuke bestemmingen om paard te rijden zijn Canada, de Verenigde Staten, Argentinië en Namibië. Een verrassend paardrijland is Kirgizië. Ik zou er zelf niet zo snel opkomen om daar paard te gaan rijden, maar ik las onlangs een artikel waarin het mij wel duidelijk werd dat deze bijzondere bestemming heel leuk moet zijn voor een paardrijvakantie.

Exacte statistieken over paardrijden op vakantie heb ik nergens kunnen vinden. Wel hoor ik steeds vaker van kennissen dat ze eens een keertje een tocht met een paard maken tijdens hun vakantie, waardoor de populariteit toe lijkt te nemen.Plaats een reactie