Overig — 13 december 2017

Palm Jumeirah is de kunstmatige eilandengroep voor de kust van Dubai. De eilandengroep is zo aangelegd dat het vanuit de lucht op een palmboom lijkt. Op de eilandengroep staan voornamelijk villa’s die bewoond worden door de allerrijksten. De Palm Jumeirah Monorail verbindt Palm Jumeirah met het vasteland van Dubai. Op dit moment telt de monorail slechts twee stations; het ene station is te vinden bij de Gateway Towers, het andere station is Atlantis Aquaventure bij het imposante Atlantis The Palm Hotel.

Toekomst

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan verschillende projecten. Zo wordt het Palm Mall geconstrueerd en zijn er plannen voor een hotel aan de stam van de palmboom dat de naam Trump Tower zal gaan dragen. Wanneer beide projecten klaar zijn zullen ook hier stations langs de monorail komen. Ook zijn er plannen om de lengte van het traject te verlengen zodat er aansluiting komt met het metrostation Dubai Internet City.

Praktische informatie

Op dit moment is de totale lengte van het traject van de monorail 5,45 kilometer. Een ritje neemt een kleine tien minuten in beslag. Tijdens de rit heb je een schitterend uitzicht over de villa’s die op de takken van de palm staan. Vlak voordat je bij de eindhalte aankomt buigt de monorail af naar rechts waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over het Atlantis Hotel.
Een ticket voor de monorail koop je op één van beide stations. Een retourtje kost je omgerekend €6,50, voor een enkele reis leg je ongeveer €3,85 neer. De tickets zijn alleen geldig op de dag van aanschaf. De zogenaamde Nol Card die je in Dubai kunt krijgen is niet geldig voor de monorail, je moet dus een los kaartje kopen. De monorail is in gebruik van ’s ochtends 10:00u tot ’s avonds 22:00u. De vertrektijden van de trein wisselen, maar gemiddeld rijdt de trein twee tot vier keer per uur.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *