Plezier op het water

De Ardennen zijn een leuke gevarieerde bestemming. De streek heeft een uitstekende keuken waar culinaire liefhebbers optimaal van kunnen genieten. Er zijn tal van steden en dorpjes  voor de liefhebbers van culturele uitstapjes. Vaak is dit mogelijk voor het hele gezin. Tevens zal de actieve vakantieganger zich ook zeker niet vervelen in de Ardennen.
Zo kun je prima fietsen, wandelen mountainbiken en abseilen. De Ardennen hebben ook veel te bieden voor de watersportliefhebbers. Misschien niet zo voor de hand liggend, maar toch zullen deze toeristen hier zeker aan trekken komen.

Kanoën en kajakken
Er zijn een aantal riviertjes in de Ardennen waar het mogelijk is om te kanoën of te kajakken. Vaak een leuke bezigheid voor het hele gezin. De rivieren de Lesse, Ambleve en de Ourthe zijn allen min of meer geschikt om er op uit te trekken met een kano of kajak. Er zijn parcours van verschillende niveaus en lengtes, zodat er altijd wel een route genomen kan worden die bij jou past. Het is mogelijk om slechts een uurtje op deze manier op het water te vertoeven, maar het is ook mogelijk om meerdaagse tochten af te leggen. Een leuke tijdsbesteding voor de actieve toerist. Boven is het kanoseizoen hoofdzakelijk in de wat warmere maanden, wanneer het weer op zijn best is in deze regio.

Rafting
In de maanden wanneer het weer minder geschikt is voor zomerse activiteiten is het mogelijk om eens kennis te maken met een wat extremere watersport. In deze periode stijgt het pijl van de riviertjes en worden ze iets woester dan in de zomerperiode. Dit betekent dat het voor kanoën en kajakken voor de meeste mensen even ophoudt, maar daar komt een andere minstens net zo leuke activiteit voor in de plaats. In deze periode kun je namelijk kennis maken met de sport Rafting. De rivieren waarop wordt geraft zijn meestal van categorie 1 of 2. Je moet weten dat hoe hoger het nummer hoe spectaculairder en moeilijker het parcours. Dit van de Ardennen een ideale regio om eens kennis te maken met rafting. Niet ver van huis en niet te moeilijk, maar toch een hele leuke belevenis voor de beginner. Wellicht ook een betere optie dan meteen naar een ver land te gaan en er achter te komen dat het misschien wel niet helemaal een activiteit is die binnen jouw referentiekader past. Of andersom natuurlijk en ben je verslaafd aan een nieuwe hobby.

Natuurlijk zijn er naast deze wat intensere activiteiten ook locaties waar de meer ontspannende elementen van het vertoeven in en rond het water meer tot zijn recht komen. Er zijn natuurlijk ook zwembaden en stuwmeertjes waar het heerlijk ontspannen is. De Ardennen zijn een leuke locatie voor watersporters het hele jaar door!Plaats een reactie