Respect

Dubai is een redelijk modern land in het Midden-Oosten. Als westerse bezoeker heb je te maken met soepelere regels dan in bijvoorbeeld Saoedi-Arabië of mede-emiraat Abu Dhabi. Je kunt in Dubai alcohol drinken, je kunt als vrouw gemakkelijk zonder hoofddoek op straat en zeker op stranden kun je zonder problemen in je bikini gaan zwemmen of zonnebaden.

Er gelden echter nog wel fatsoensregels die op veel plekken ook kenbaar gemaakt worden. In een winkelcentrum behoor je bijvoorbeeld je knieën en schouders te bedekken. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Als je echter op een gemiddelde dag de Dubai Mall, Deira City Centre of de Mall of the Emirates binnenloopt dan zie je volop westerse mensen die deze duidelijke gedragsregels aan hun laars lappen.

Is het onwetendheid? Of is het domweg het schijt hebben aan de lokale bevolking? Vind men de eigen vrijheid wat betreft kleding belangrijker dan respect tonen voor het land waar je te gast bent? Ik hoop dat het onwetendheid is. Want geen respect tonen voor je gastland is gewoon respectloos!Plaats een reactie