Russen in Dubai

Dubai begint steeds meer te lijken op een satellietstad van Rusland. De betere hotels worden in toenemende mate overspoeld door Russen, die de uit de pan rijzende prijzen voor luxe hotelkamers nog wel kunnen betalen. Voor de gemiddelde Europeaan komen de prijzen steeds verder buiten bereik te liggen. Wie in de wintermaanden een beetje leuk strandhotel wil boeken die is al snel 400 euro per nacht kwijt. De echte tophotels zoals Al Qasr, Mina A’Salam en vooral Burj Al Arab zijn de afgelopen jaren met tientallen procenten duurder geworden in het winterzonseizoen.

Dat er veel Russen zitten merk je al als je door de markten van Dubai loopt. Niet zelden wordt je al op z’n Russisch aangesproken in plaats van Engels. Ook Russische toeristen spreken je al snel in het Russisch aan omdat ze er bijna automatisch vanuit gaan dat iedere niet Arabier of Indiër automatisch een Rus is.

Jammer. Niet omdat ik iets tegen Russen heb, maar omdat een weekje Dubai in een aangenaam hotel steeds duurder wordt. Zelfs de voorheen goedkopere vijfsterrenhotels aan Jumeirah Beach hanteren tegenwoordig vaak prijzen niet meer in verhouding staan tot de service en inrichting van het hotel. Het is te hopen dat vraag en aanbod wat meer in balans komen, zodat de prijzen afgeremd worden. Zo niet dan verwacht ik dat over tien jaar Dubai alleen nog maar te betalen is als je een middenklasse hotel boekt in één van de minder interessante wijken van Dubai.Plaats een reactie