Sfeervolle winterwandeling door Antwerpen

Invallende duisternis, de eerste sneeuwvlokken, tintelende vrieskou en een warme gloed achter feestelijk versierde ramen. Je merkt het overal: de kersttijd komt eraan. Neem deel aan de winterwandeling en laat je onderdompelen in de Antwerpse kerstsfeer.

De wandeling start op de Grote Markt waar je je gids ontmoet. Die neemt je eerst mee naar de barokke Sint-Carolus Borromeuskerk. Daarna loop je door de feestelijk verlichte binnenstad naar het museum Plantin-Moretus waar je de unieke 18e-eeuwse Napolitaanse kerststal kan bewonderen. Aan de kribbe vertelt je gids over de betekenis van Kerstmis en haar oude gebruiken. Zo ontdek je de ware oorsprong van onder meer de kerststal, maretak en de kerstboom en leer je waar de traditie van het geven van geschenken vandaan komt.

De volgende stop is het Sint-Andrieskwartier, de vroegere parochie van miserie. In de Sint-Andrieskerk luister je naar leuke anekdotes over Kerstmis en het kerstverhaal. Je komt te weten waarom er een os en een ezel in de stal staan en of de drie koningen werkelijk uit het Oosten kwamen. Tenslotte gaat het langs de gezellige winkelwandelstraatjes van de Wilde Zee naar Poppenschouwburg Van Campen in het Sint-Niklaasgodshuis. Je krijgt er eerst de meest typische borrel van Antwerpen voorgeschoteld, Elixir d’Anvers, om dan helemaal opgewarmd meegenomen te worden in de vrolijke wereld van het authentieke Antwerpse poppenspel. Geniet van de vrolijke opvoering ‘Vreugde aan de vondelingenschuif’.

WANNEER
Van zondag 20 tot en met woensdag 30 december 2015 (niet op 24 en 25 december, Museum Plantin-Moretus niet op 21 en 28 december) telkens van 14 tot 17 uur.

VERTREKPLAATS

Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13, BE – 2000 Antwerpen

TAAL

Nederlands

DEELNAMEPRIJS

Voorverkoop: € 12 p.p. (tot de dag voor de wandeling)

  • Aan de balie van Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13, BE – 2000 Antwerpen.
  • Online boeken: koop hier tickets [enkel met Visa of Mastercard]

Dagverkoop (als de wandeling niet volgeboekt is): € 14 p.p.

  • Aan de balie van Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13, BE – 2000 Antwerpen.

OPGELET

Wees er snel bij want de beschikbaarheid is beperkt!

TIP: maak er helemaal een geslaagde dag van door aansluitend de kerstmarkt te bezoeken: op de Grote Markt, de Suikerrui en het Steenplein vind je gezellige kraampjes met kerstspullen, lekkere hapjes en hartverwarmende drankjes. Je kan ook een ritje maken in een reuzenrad of schaatsen op de Groenplaats.

(C) foto: Jan Crab via Visit AntwerpenPlaats een reactie