Sofitel The Palm

Het aantal luxe hotels in Dubai is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het kunstmatige land van The Palm Jumeirah is een plek waar op dit moment het ene na het andere luxe hotel geopend wordt. Het eerste luxe hotel op deze Palmeilanden was Atlantis The Palm, het indrukwekkende themahotel dat geheel gebaseerd is op de legende van de gezonken stad Atlantis. Vorig jaar opende een nieuw vijfsterrenhotel van de Sofitel-keten haar deuren ten noorden van Atlantis: Sofitel The Palm.

Sofitel The Palm is een prachtig resort dat vooral veel invloeden uit Frans-Polynesië kent. Dat begint al bij de indrukwekkende lobby, waar een fraaie combinatie is gebruikt van steen, hout en planten. Het hotel telt zeven restaurants (waaronder een heerlijk visrestaurant), meerdere zwembaden en heeft natuurlijk een fraai privéstrand met uitzicht op de villa’s van de Palm Jumeirah en de een deel van de skyline van Dubai.

Voor mensen die de ruimte willen hebben zijn er naast de standaard kamers en suites ook appartementen met één of twee slaapkamers. We hebben zelf met onze kinderen een tweekamerappartement uitgeprobeerd. Aan ruimte en luxe kwamen we absoluut niets te kort. Fraai ingerichte slaapkamers met ieder een eigen badkamer en toilet. Bij de ouderslaapkamer vormt de badkamer vrijwel één geheel met centraal een diep vrijstaand bad. Een dergelijk appartement is niet goedkoop (reken op ongeveer 600 euro per nacht in het hoogseizoen), maar biedt voor lokale begrippen veel waar (en ruimte) voor je geld.

Wat ons betreft behoort het Sofitel The Palm Hotel meteen tot een van onze favoriete hotels in Dubai. Het mag zich zeker meten met de befaamde hotels Al Qasr en Mina A’Salam. Gezien de 100% bezettingsgraad deze week in het hotel en de vele lovende reviews die de afgelopen weken op Tripadvisor worden geplaatst zijn er velen die deze mening delen met ons.

sofitelthepalm2Plaats een reactie