Spanje vanaf 1 juli echt open voor toeristen

Gisteren kwam het nieuws al naar buiten dat Spanje per 1 juli weer open wil gaan voor toeristen. Er zat nog een ‘maar’ aan en dat is de quarantaine die op dit moment nog verplicht is voor wie vanuit het buitenland naar Spanje reist. Vandaag is bekendgemaakt dat de quarantaine in Spanje na 30 juni niet meer nodig is. Dat betekent dat toeristen vanaf 1 juli weer zonder beperkingen welkom zijn in heel Spanje. Wel zullen ze, net als de Spanjaarden, zich aan de dan geldende regels moeten houden. De verwachting is dat horeca, musea, winkels en bezienswaardigheden zonder teveel beperkingen open zullen zijn op dat moment. Op het moment dat de noodtoestand afloopt, op 7 juni 2020, vervalt als het goed is ook de mondkapjesplicht.

Met het eerdere nieuws dat Transavia al in begin juni alweer naar de Spaanse stad Malaga gaat vliegen, zou je nu je vakantie naar Spanje alweer kunnen boeken. Althans, zolang het een vliegvakantie is. Voor een autovakantie zijn wij Nederlanders nog afhankelijk van België en Frankrijk, die op dit moment de grenzen nog dicht houden voor toeristisch verkeer. De verwachting is dat dit in de loop van juni opgeheven zal worden. Zekerheid is er echter nog niet.

Wie nu een vakantie naar Spanje boekt, die blijft het risico houden dat er een tweede golf komt en maatregelen aangescherpt worden. Zelfs een nieuwe lockdown is niet uit te sluiten. Daarnaast hanteert het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog een code oranje. Dat betekent niet dat je niet mag reizen als toerist, maar dat je dit voor eigen risico doet. De Nederlandse overheid zal mogelijk deze week nog een beslissing nemen om code oranje terug te schroeven naar code geel.

Wie zo veilig mogelijk naar Spanje wil reizen die kan misschien beter voor de Canarische Eilanden of voor de Balearen (o.a. Mallorca en Ibiza) kiezen. Op deze eilanden heeft het virus in veel mindere mate toegeslagen.Plaats een reactie