Speciaal yogaprogramma in Kufsteinerland

Het kan men niet ontgaan zijn dat de yogatrend, die sinds een paar jaar aan de gang is, gestaag doorgaat. Mannen, vrouwen, jong en oud beoefenen vandaag de dag veelvuldig de sport die niet alleen de lichaamshouding verbetert, maar ook de botten sterker maakt. Sinds de populariteit van yoga hard groeit, geven Oostenrijkse regio’s daar antwoord op. Zoals het Kufsteinerland in Tirol, dat niet alleen yoga-events organiseert, maar ook over speciale krachtplaatsen, studio’s en yoga-hotels beschikt.

Yoga: een groeiende trend in Nederland én in de bergen
Hoewel yoga al eeuwenoud is, vormt de sport sinds een aantal jaar pas een echte trend. Inmiddels heeft men door dat het beoefenen van de sport over tal van voordelen beschikt. Zo bouwt men meer spierkracht op, helpt het bij een betere concentratie, creëert men meer flexibiliteit en stabiliteit en helpt het te ontspannen. De Oostenrijkse bergregio Kufsteinerland speelt daarop in: want hoe kan men nu beter ontspanning vinden dan midden in een schitterend berglandschap?

Krachtplaatsen in het Kufsteinerland
Niet alleen draagt de prachtige omgeving bij aan het vinden van ontspanning en rust, ook de speciale krachtplaatsen die yogabeoefenaars in het Kufsteinerland kunnen vinden doen dat. Zoals op de Brentenjoch, een openluchtplaats waar men onder de hemel met uitzicht op het indrukwekkende Kaisergebergte evenwicht kan vinden. Of aan het helderblauwe water van de Thiersee of Hechtsee, waar het effect van yoga op lichaam en geest nog intenser wordt. Vroege vogels kunnen meedoen met het yogaprogramma dat ’s ochtends vroeg plaats vindt. De unieke eenpersoons-Kaiserlift brengt vakantiegangers op zaterdagen al vanaf zes uur op grote hoogte, waar er op een verhelderende manier bij zonsopkomst de dag gestart kan worden.

Bijzondere yoga-events in het Kufsteinerland
Wie wil genieten van een rustgevende yogavakantie, wil een bezoek aan het Kufsteinerland eens overwegen. Hier worden speciale events georganiseerd waar het beoefenen van yoga centraal staat. In de maand juli staat de bergregio maar liefst drie dagen lang in het teken van gezondheid tijdens het yoga.tage festival. Het belooft met allerlei verschillende onderdelen een bijzonder fijn spektakel te worden. Midden in het Tiroolse berglandschap komt men samen om innerlijke rust te vinden, meer te focussen op mindfulness en gezondheid.

Hotels met yoga-aanbiedingen
Niet alleen worden er in het Kufsteinerland diverse yogaprogramma’s aangeboden, ook kunnen vakantiegangers verblijven in hotels die ingericht zijn op het beoefenen van yoga. Nieuwe energie opdoen, tot rust komen, genieten van een prachtige omgeving, excellente service en verscheidene mogelijkheden tot het vinden van evenwicht in yogasessies. Voor de vakantieganger die echt even wil ontsnappen aan stress, zijn deze hotels het antwoord.