Sunset Pier

Op het eiland Key West zijn er meerdere plekken waar je van de zonsondergang kunt genieten. Zo zijn er speciale sunset bootexcursies, soms in combinatie met snorkelen maar vaak vooral in combinatie met drank. Onze favoriete plek om van de zonsondergang te genieten in Key West is de Sunset Pier. Dit is een bar/restaurant die op een houten pier gesitueerd is. Deze pier ligt aan de westkant van Key West en biedt een fraai uitzicht op de zon die ondergaat. Het allerlaatste stukje zakt de zon niet boven water maar boven de Sunset Key. Dit kleine eilandje blokkeert net het laatste stukje.

Het maakt de sfeer er echter niet minder om op Sunset Pier. Wij zijn er zelf twee keer geweest. De eerste keer tien we nog geen kinderen hadden. De live-muziek die ontaarde in een spontane jamsessie waarbij zelfs een hond meedeed heeft toen ontzettend veel indruk gemaakt. De tweede keer was vijftien jaar later, maar dan met onze meiden. Die hebben na zonsondergang heerlijk staan dansen op de heerlijke ritmes van de live band.

Als je dus een keer naar Key West gaat: bezoek vooral de Sunset Pier. Wees er voor een mooi plekje aan het water wel vroeg bij. Zorg dat je er een uur tot anderhalf uur voor zonsondergang zit. De tropische cocktails zorgen ervoor dat het wachten geen straf is.Plaats een reactie