Tangolessen in Argentinië

Argentinië is natuurlijk het land van de Tango. Het enorme land heeft veel bezienswaardigheden, maar wat is er leuker dan dit de kunnen combineren met een stukje lokale cultuur. Het is prima mogelijk om een tijdens je verblijf in het land van Maxima, naast het bezoeken van de nodige bezienswaardigheden, een tangocursus te volgen. Op deze manier kun je terug in Nederland de show stelen met geweldige skills als tangodanser.

Waar?
In een stad als Buenos Aires is men zeer goed op de hoogte van de wens van de vele toeristen die graag de tango willen leren dansen tijdens hun verblijf in Argentinië. Vaak worden er cursussen aangeboden met een lengte van 2 tot 8 weken. Zeker in de stad zijn er meer dan genoeg aanbieders, maar ook buiten Beunos Aires zijn er zeker mogelijkheden om het tangodansen onder de knie te krijgen.

Hoe?
De meeste cursussen hebben, zoals eerder al vermeld, een lengte van 2 tot 8 weken. In de periode krijg je 3 tot 5 keer per week les. De lessen duren meestal 2 tot 3 uur. Dit is natuurlijk vrij intensief, maar je krijgt er wel een mooie nieuwe vaardigheid voor terug en bovendien ook echt een goede basis om terug in Nederland je hobby voort te zetten.

Prijzen
De prijzen liggen nogal uiteen. Daar staat tegenover dat ook de kwaliteit van de cursussen nogal kan verschillen. Er zijn tangolessen die voor maar 30 pesos (3,30 euro) per les worden gegeven; als je tenminste goed zoekt. Er zijn echter ook intensieve programma’s die beginnen bij 1200Euro per persoon. Het is maar net wat je er voor over hebt en wat je er van verwacht.
Eén ding is zeker; je vaardigheden als tangdanser zijn een leuk en origineel souvenir om mee terug te nemen uit Argentinië.Plaats een reactie