The Beach bedreigt The Walk

Aan Jumeirah Beach in Dubai is een prachtig project gerealiseerd: The Beach. Dat betekent dat dit fraaie stukje Dubai eindelijk een goede aansluiting met het strand heeft gekregen. Oude gebouwen en parkeerplaatsen hebben plaats gemaakt voor horeca, winkels, douches, toiletten en een wandelboulevard. Dit project, The Beach, is sinds dit voorjaar geopend. Dat heeft wel gevolgen voor dat andere mooie project in Dubai: The Walk. Dit was tot het openen van The Beach dé plek om te dineren, flaneren en van een heerlijke mocktail te genieten. U leest het goed: was. Het openen van The Beach heeft serieuze gevolgen voor The Walk.

Versterken?

Ondernemers aan The Walk klagen nu al over tientallen procenten minder omzet sinds het opengaan van The Beach. Het versterkende effect dat The Beach zou moeten hebben lijkt achterwege te blijven. Sterker nog, het lijkt erop dat klanten die normaal gesproken op de terrassen van the Walk zitten er steeds meer voor kiezen om een plekje met uitzicht op het strand te zoeken bij de nieuwe ondernemingen op The Beach.

Tijdelijk

De verwachting is dat de dalende trend slechts tijdelijk is. Het openen van de Dubai Tram eind dit jaar moet de totale bezoekersaantallen voor JBR Beach flink doen toenemen. Het wordt voor toeristen en inwoners van Dubai immers vrij eenvoudig om met de combinatie van metro en tram tot aan dit prachtige stukje Dubai te reizen. Een kleine metamorfose van The Walk moet de rest doen, zodat The Walk en The Beach samen tot één van de drukste bezochte strand- en entertainmentgebieden ter wereld moet gaan worden. Voor de ondernemers van The Walk is het nog eventjes afwachten.Plaats een reactie