Top 10 huwelijksreizen

Bij een huwelijksreis denk je al snel aan exotische bestemmingen zoals de Malediven, Mauritius of Bali. In de praktijk blijkt dat veel huwelijksreizen niet richting een exotisch strand gaan, maar dat er vaak gekozen wordt voor een Europese bestemming. Wij hebben de afgelopen maanden een enquête uit laten voeren onder meer dan drieduizend kersverse echtparen met de vraag waar huwelijksreis naartoe gaat. En wat blijkt? Ongeveer een derde van de bruidspaartjes verlaat Europa niet om hun wittebroodsweken te vieren. Deze keuze lijkt vooral op financiën gebaseerd te zijn. Tegenvallende kosten voor de bruiloft zelf zorgen er niet zelden voor dat het reisbudget voor de huwelijksreis kleiner is dan men vooraf ingecalculeerd had.

Dit is de top 10 bestemmingen voor een huwelijksreis

[1] Curaçao

De voormalige Nederlandse Antillen doen het zeer goed als huwelijksreisbestemming. Vooral Curaçao is erg geliefd als vakantiebestemming na de huwelijksvoltrekking. De concurrentie op deze route zorgt voor aantrekkelijke prijzen, waardoor bijna tien procent van alle huwelijksreizen richting dit tropische eiland gaat.

[2] Italië

Geen witte stranden, maar de romantiek van Italiaanse steden. Bestemmingen zoals Rome, Florence en andere prachtige steden in Italië doen het goed als honeymoonbestemming. Ongeveer acht procent van de stellen vliegt naar het land van de laars na de huwelijksvoltrekking.

[3] Bali

Het is een eindje vliegen, maar dan heb je ook wat. Het Indonesische eiland Bali is enorm in trek voor huwelijksreizen. De vluchten zijn niet goedkoop, maar de prijzen ter plaatse maken veel goed. Het klimaat van Bali is een groot pluspunt. De luxe resorts die vaak van goede spa-voorzieningen voorzien zijn doen de rest. Bali is goed voor zes procent van de huwelijksreizen.

[4] Amerika

Steeds meer stellen kiezen voor een reis naar Amerika als huwelijksreis. Drie bestemmingen doen het goed: New York, Florida en California. Deze drie plekken zijn overigens ook de toppers als het om reguliere vakanties naar Amerika gaat. Bijna zes procent van de ‘newlyweds’ kiezen voor een reis naar de Verenigde Staten als huwelijksreis.

[5] Dominicaanse Republiek

Hagelwitte stranden, een felblauwe zee en luxe hotelresorts waar het vooral om verwennen draait. Niet voor niets is de Dominicaanse Republiek één van de topbestemmingen als het gaat om romantische strandvakanties. Het schijnt dat er op sommige vluchten, vooral in het voorjaar, soms meer dan de helft van de passagiers richting Punta Cana uit kersverse bruiden en bruidegoms bestaat.

[6] Canarische Eilanden

Het vrijwel altijd goede weer, de relatief korte vliegafstand en de ruime keuze aan hotels in alle prijsklassen maakt van eilanden zoals Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria toppers voor een huwelijksreis. Dat er amper een jetlag aan te pas komt, wordt als groot pluspunt gezien.

[7] Griekenland

De Griekse eilanden zijn in de periode juni tot en met september favoriet bij ongeveer vijf procent van de pasgehuwden. Het uitstekende zomerweer, de betaalbare reizen en de Griekse sfeer zorgen voor de populariteit van Griekenland als huwelijksreisbestemming. Rhodos, Kreta, Kos en Zakynthos zijn de topbestemmingen.

[8] Mauritius

Het alsmaar toenemende aanbod van vakanties naar Mauritius zorgt ervoor dat steeds meer stellen kiezen voor dit paradijs op aarde. De vele fantastische palmenstranden in combinatie met luxe hotels maken van Mauritius een echte droombestemming. Het schijnt dat Mauritius steeds vaker gekozen wordt in plaats van de Malediven, waar je vaak beperkte bewegingsvrijheid hebt.

[9] De Malediven

Hoog op de verlanglijstjes van menig bruidspaar, maar uiteindelijk pas op de negende plek in deze top 10 van huwelijksreisbestemmingen, staan de Malediven. Deze eilanden staan symbool voor de ultieme droombestemming als je het hebt over de bruidsmarkt. Vaak is het het budget dat roet in het eten gooit. Soms beseft men dat men toch ook wel wat wil ondernemen tijdens een huwelijksreis. Bah, je zult maar een hele week moeten relaxen in alle luxe die je je wensen kunt.

[10] Zuid-Afrika

De goede vliegverbindingen, het beperkte tijdsverschil en de veelzijdigheid van het land hebben Zuid-Afrika een plekje in deze top 10 bezorgd. Vooral de laatste jaren is het meest zuidelijke land van het Afrikaanse continent in trek als huwelijksreisbestemming. Vooral in het winterzonseizoen, als het daar zomer is, vliegt men graag naar Zuid-Afrika om de natuur, de wilde dieren, de wijngebieden, de cultuur en de omgeving rond Kaapstad te ontdekken.Plaats een reactie