Top 5 bezienswaardigheden in Vietnam

Al eens in Vietnam geweest? Of alleen de verhalen? Iedereen kent het land Vietnam wel, zoveel over gehoord. Maar hoe mooi het daar is, heeft vaak de onderliggende toon.
Maar als vakantiebestemming is het zeker het overwegen waar, niet alleen vanwege zijn geschiedenis, maar ook door de vele bezienswaardigheden die het land zo speciaal maakt.

1. Ho Chi Minh-stad

Ho Chi Minh City ligt aan de oevers van de Saigon-rivier, bijna 1800 km van de noordelijke hoofdstad van Hanoi. Ho Chi Minh biedt geweldige avonturen, kom langs de Ben Than-markten in de stad voor een vleugje kleur en activiteit, of ga naar een aantal van de vele bars of nachtclubs die zich in de stad bevinden. Voor degenen die op zoek zijn naar wat geschiedenis, is een bezoekje aan het War Remnants Museum in de stad, de moeite waard.

2. Hội An

Als je een fashionista bent, is Hội An echt de plek voor jou. De stad heeft ook wel de naam gekregen “stad van kleermakers”. Hội An is van oorsprong een vissersdorp, dus als je van verse zeevruchten houdt, is dit de plek om te zijn tijdens een vakantie in Vietnam!

Indien mogelijk, moet je echt de volle maan feesten in Hội An meemaken, zul je er geen spijt van krijgen. Elke maand wordt het dorp tijdens de volle maan omgetoverd met lantaarns die tevoorschijn komen, De lokale bevolking die zich mengen met de toeristen en een fantastisch feest maken in ere van de maan. In de zomermaanden bieden de nabijgelegen stranden ook een perfecte plek om te ontspannen met een cocktailtje of twee.

3. Hue

Hue was de oude hoofdstad van Vietnam en heeft als resultaat enkele heeft het een van de meest indrukwekkende historische monumenten van het land. Zorg ervoor dat je de keizerlijke stad bezoekt, een prachtig ommuurd paleis naast de schilderachtige rivier. De keizerlijke stad is met vol sierlijke tuinen, tempels en tombes. Om de twee jaar organiseert de stad ook het Hue-festival, een internationaal gerenommeerde viering van de Vietnamese cultuur, kunst en eten. Tijdens het festival van vorig jaar zijn bijna 500 artiesten en muzikanten naar deze stad afgedaald. Hue is ook bekend om zijn vele kookscholen.

4. Hạ Long baai

Denk aan majestueuze wateren, prachtige kliffen en adembenemende uitzichten. Hạ Long baai is een World Heritage plaats. Gelegen op 170 km van de hoofdstad van Vietnam, Hanoi, beslaat Hạ Long baai een gebied van 43.000 ha en de thuisbasis van een ongelooflijke aantal eilanden, verbazingwekkende kalkstenen kliffen en verborgen stranden. Om dit natuurwonder volledig te ervaren, kun je een cruise op de baai maken.

De beste tijd van het jaar om deze prachtige plek te bezoeken is van november tot december, hang rond met de lokale bevolking of voor iets speciaals, maak je een uitstapje naar het drijvende dorp van Hạ Long baai.

5. Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Het is een prachtige stad die culturen van Oost en West combineert. Breng zeker een bezoek aan Cho Hum, een markt net buiten de stad, vol luxe stoffen en intrigerende vondsten. En het beste van Hanoi? Het straatvoedsel! Trek een kruk omhoog in een van deze restaurants aan de straatkant en bestel een Vietnamese Pho, een heerlijke noedelsoep of rundvlees. Het Museum van Hanoi is ook een bezoek waard. Het huisvest 50.000 artefacten die de 1.000-jarige geschiedenis van de stad documenteren.

Dus als je erover nadenkt om eens na Vietnam te gaan, vergeet dan niet deze plaatsen te bezoeken, u zult er geen spijt van krijgen tijdens een mooie rondreis.Plaats een reactie