Top 5 hoogtepunten in Poitou-Charentes

Ontdek het echte Frankrijk! De reisgids Lonely Planet reisgids heeft in 2012 de regio Poitou-Charentes, ook wel de Cognac regio genoemd, verkozen in haar top 10 van regio’s in de wereld die u zeker moet bezoeken. Waar wacht u dus nog op? Hier vindt u alvast een aantal bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen.

1. De kust
De Franse Atlantische kust biedt volop mogelijkheden. Of u nu wilt genieten van een romantische vakantie of een vakantie met het hele gezin, deze uitgestrekte veilige stranden zijn geschikt voor elke vakantie. U kunt de authentieke eilandjes Ile de Ré,  Ile d’Oléron of Ile d’Aix bezoeken maar u kunt hier ook terecht voor een stukje geschiedenis. Langs de Atlantische kust staan veel militaire verdedigingswerken.

2. Fort Boyard
In 1801 gaf Napoleon de opdracht dit immense fort te bouwen op een zandbank in de zee. De bouw van Ford boyard ging gepaard met grote tegenslagen en onderbrekingen en pas in 1870 was de bouw voltooid. Tot 1913 had het fort een militaire functie en na een langdurige restauratie wordt het fort nu gebruikt als televisie- en film decor.  U kunt dit indrukwekkende bouwwerk van dichtbij bekijken tijdens één van de boottochten die worden aangeboden.

3. La Rochelle
Met meer dan 2200 uren zon per jaar is La Rochelle  dé bestemming bij uitstek in Zuid-West Frankrijk voor een ontspannen vakantie. De oude haven is werkelijk een perfect decor voor een ansichtkaart met haar torentjes en gezellige marktjes. Daarnaast is La Rochelle met 3500 ligplaatsen de grootste jachthaven van de Atlantische Oceaan aan Europese zijde.

4. De Marais Poitevin
Het Marais Poitevin gebied, ook wel “Groen Venetië” genoemd, is een groene oase van rust. Dit op  één na grootste moeras van Frankrijk straalt een mystieke sfeer uit en leent zich uitstekend voor een romantische boottocht. U kunt tijdens deze tocht heerlijk tot rust komen terwijl de schuit geruisloos over het water glijdt. U komt langs authentieke dorpjes en u zult, met een beetje geluk, verschillende trek- en watervogels tegenkomen.

5. Gastronomie
De streekproducten zoals Cognac, de Pineau van Charentes, de oesters van Marennes Oléron, het beroemde zout van Île de Ré en de geitenkaas wilt u absoluut niet missen! Er zijn een hoop vakantiegangers die om deze reden de regio Poitou-Charentes bezoeken. Wat is er nu heerlijker dan na een dag te hebben genoten van de pracht en praal van deze regio te genieten van deze lekkernijen.

Foto: CRTPC©M.AngladaPlaats een reactie