Top 5 stranden van Rhodos

Wil je weten wat de vijf mooiste stranden van het eiland Rhodos zijn? Wij hebben alle stranden op Rhodos bezocht en een stranden top 5 van Rhodos samengesteld. We hebben hierbij niet alleen gekeken naar onze eigen voorkeuren, maar ook wat anderen vinden. Op die manier zijn we uitgekomen op een gevarieerde top vijf met voor ieder wat wils.

1. Tsambiká Beach

Vraag kenners wat het mooiste strand van Rhodos is en zeker de helft zal Tsambiká Beach als absolute nummer 1 noemen. Dit strand ligt aan de oostkust van Rhodos, tussen Kolymbia en Archángelos. Tsambiká Beach is een prachtig zandstrand dat bijna anderhalve kilometer lang en ruim vijfhonderd meter breed is. Omdat het strand eigendom is van het ernaast gelegen klooster staan er op het stand geen hotels. Wel zijn alle voorzieningen aanwezig die je nodig kunt hebben.

2. Anthony Quinn Bay

Een baai die uit een piratenverhaal ontsnapt lijkt te zijn. Dat is de bij Faliraki gelegen Anthony Quinn Bay. Het kleine kiezelstrand is inmiddels erg druk bezocht, maar daardoor niet minder mooi. Dankzij de grote rotsen in de branding is het ook een prima plek om te snorkelen.

3. Lindos Beach

De baai bij Lindos is voorzien van een middelgroot strand. Het is vooral de ligging die dit strand zo mooi maakt. Aan de ene kant kijk je uit op prachtig zeewater, terwijl je aan de andere kant het witte stadje tegen de heuvel aan ziet liggen terwijl de Akropolis van Lindos daar boven uit torent.

4. Kremastí Beach

Onze persoonlijke favoriet op Rhodos is Kremastí Beach. Een zeer rustig strand waar je een serieuze golfslag hebt. Met kleine kinderen ga je hier daarom waarschijnlijk niet zitten. Wel voor je rust en de intens blauwe zee. Een stuk van Kremastí Beach is surfstrand. Wil je zonnen en/of zwemmen dan kun je beter een paar honderd meter zuidelijker het strand op gaan (ten zuiden van de bunker).

5. Oásis Beach

Rondom de Thermes Kallithea liggen een paar stranden. Hiervan spring Oásis Beach er uit. Wederom een kleiner strand, waar je echt gericht naartoe moet gaan. Het strand bestaat uit een gedeelte zand en een gedeelte met prachtige rotsen. Dit alles ligt in een mooie baai die in de luwte ligt.

De stranden van Rhodos

Wil je meer weten over de stranden van Rhodos? Op de strandenpagina van Rhodos voor beginners staat een groot aantal stranden van Rhodos beschreven.Plaats een reactie