Trevifontein krijgt opknapbeurt

De wereldberoemde Trevifrontein in Rome krijgt een flinke opknapbeurt. Dankzij miljoenen euro’s die het Italiaanse modehuis Fendi ter beschikking heeft gesteld gaat er binnenkort begonnen worden met de grootschalige restauratie van de maar liefst 22 meter brede fontein. De restauratie zal in fases geschieden, waardoor de Trevifontein nooit in zijn geheel uit het zicht onttrokken zal worden.

Toeristen houden hierdoor de mogelijkheid om deel te nemen aan een eeuwenoude gewoonte die bij de fontein hoort. De mythe zegt dat als je met je rug naar de fontein staat, de ogen sluit en denkend aan Rome een muntje in het water gooit met je rechterhand over je linkerschouder, dat je dan ooit een keer zult terugkeren naar Rome. Dit ritueel zorgt jaarlijks voor ongeveer een miljoen euro aan muntgeld op de bodem van de fontein.

De Trevifontein staat hoog genoteerd in de top 10 bezienswaardigheden van Rome. Wie de fontein nog in zijn geheel op de foto wil zetten die zal op moeten schieten, want zodra de werkzaamheden beginnen zal dat voorlopig niet meer mogelijk zijn.

Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

 Plaats een reactie