Twee dagen feest in Tallinn

Zondag 23 en maandag 24 juni is het volop feest in de Estse hoofdstad Tallinn. Op zondag 23 juni viert men in heel Estland Bevrijdingsdag (võidupüha). Hierbij wordt de overwinning gevierd in de Slag bij Võnnu tijdens de Estse onafhankelijkheidsoorlog.

Maandag 24 juni is de jaarlijkse Midzomerdag. De avond voorafgaand aan deze dag worden er vreugdevuren aangestoken waar overheen gesprongen wordt. De Midzomerdag is een officiële vlagdag.

Tijdens deze twee feestdagen is er in Tallinn sprake van gewijzigde openingsdagen- en tijden van musea, winkels en attracties. Veel musea zijn beide dagen gesloten. Ook sluiten de op zaterdag 22 juni in de regel enkele uren vroeger. Voor toeristen betekent het dat Tallinn anders dan normaal is. De vraag is of je als bezoeker juist deze feestdagen mee wil maken of dat je Tallinn wilt ontdekken zoals het normaal is. Kopers van een Tallinn Card moeten er rekening mee houden dat ze minder aan deze voordeelkaart zullen hebben dan gebruikelijk. Op deze pagina staat exact wat je op 23 en 24 juni wél kunt doen met je Tallinn Card.Plaats een reactie