Bestemmingen — 19 juni 2013

Zondag 23 en maandag 24 juni is het volop feest in de Estse hoofdstad Tallinn. Op zondag 23 juni viert men in heel Estland Bevrijdingsdag (võidupüha). Hierbij wordt de overwinning gevierd in de Slag bij Võnnu tijdens de Estse onafhankelijkheidsoorlog.

Maandag 24 juni is de jaarlijkse Midzomerdag. De avond voorafgaand aan deze dag worden er vreugdevuren aangestoken waar overheen gesprongen wordt. De Midzomerdag is een officiële vlagdag.

Tijdens deze twee feestdagen is er in Tallinn sprake van gewijzigde openingsdagen- en tijden van musea, winkels en attracties. Veel musea zijn beide dagen gesloten. Ook sluiten de op zaterdag 22 juni in de regel enkele uren vroeger. Voor toeristen betekent het dat Tallinn anders dan normaal is. De vraag is of je als bezoeker juist deze feestdagen mee wil maken of dat je Tallinn wilt ontdekken zoals het normaal is. Kopers van een Tallinn Card moeten er rekening mee houden dat ze minder aan deze voordeelkaart zullen hebben dan gebruikelijk. Op deze pagina staat exact wat je op 23 en 24 juni wél kunt doen met je Tallinn Card.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *