Typisch Nederlands

Wanneer je een willekeurige persoon vraagt om typisch Nederlandse zaken zal menigeen met tulpen, molens en klompen op de proppen komen. Heel wat buitenlanders komen speciaal voor deze producten naar ons kikkerlandje. Het Nederlandse volk heeft echter heel wat meer gewoontes en gebruiken die voor ons vanzelfsprekend zijn, maar die in het buitenland als typisch Nederlands gezien worden. We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

Delfts Blauw
Dit met blauw gedecoreerde aardewerk kwam in de tweede helft van de 17e eeuw in opkomst en werd al gauw erg populair als goedkoop alternatief voor het Chinese porselein. Binnen niet afzienbare tijd waren er meer dan 100 aardewerkfabrieken in Delft. Er zijn er op dit moment nog maar een paar van over die voornamelijk souvenirs maken. Deze souvenirs vinden gretig aftrek bij toeristen.

Water
Door onze lange strijd tegen het water worden de Nederlanders wereldwijd gezien als experts op het gebied van landaanwinning en waterkeringen. Omdat we zo goed zijn in ons land beschermen tegen het water worden Nederlandse ingenieurs overal ter wereld ingezet waar het aankomt op het aanleggen van dijken en het creëren van waterkeringen.

Vrijheid
Hoewel we er ons niet altijd even goed van bewust zijn genieten we veel vrijheid in Nederland. Of het nu gaat om je politieke, seksuele of religieuze voorkeur, we zijn in Nederland vrij om te kiezen en vrij om je te uiten. Dit betekent natuurlijk niet dat je zomaar alles kunt zeggen of maken, maar de vrijheden die wij genieten zijn lang niet overal zo vanzelfsprekend als in Nederland.

Stroopwafels
Gewone wafels tref je overal ter wereld aan, maar stroopwafels zijn typisch Nederlands. De stroopwafel is oorspronkelijk afkomstig uit Gouda. Als je op zoek bent naar een leuk en origineel cadeautje voor iemand in het buitenland, neem dan een pakje stroopwafels mee. De meeste buitenlanders zijn er verzot op.

Drop
Ook drop is typisch Nederlands. Door de meeste buitenlanders wordt dit niet echt gezien als een lekkernij, maar wij Nederlanders kunnen echt genieten van een zakje drop. De talloze varianten vind je dan ook alleen maar in de Nederlandse schappen.

Naast bovengenoemde zaken zijn er nog veel meer typisch Nederlandse producten en gewoontes. Wat te denken van: haring, friet met pindasaus, Sinterklaas, Calvinisme, het gedoogbeleid, bitterballen en Oranje? Allemaal typisch Nederlands!Plaats een reactie