Uitverkoop in Milaan

Milaan is een zeer populaire winkelbestemming, zeker zij de liefhebbers van mode. Elk jaar trekken miljoenen shop-aholics naar de straten van Milaan om zich te vergapen aan al het moois dat er wordt geëtaleerd. Vooral in Milaan’s Gouden Vierhoek kun je je zien wat de Italiaanse en internationale modeindustrie allemaal te bieden heeft.  Milaan is één van de belangrijkste modesteden van Europa en de wereld, dus ook niet zo gek dat het veel winkelliefhebbers aantrekt. Zowel in de zomer als de winter zijn er uitverkoopperiodes. Deze periodes worden vastgelegd door de overheid. Het is dus niet zo als in Nederland waar winkeliers zelf mogen bepalen wanneer zij beginnen met hun uitverkoop.

Winter
De winteruitverkoop begint op 4 januari en duurt 60 dagen. Een prima periode om de grote bekende merken in je bezit te krijgen zonder dat je portemonnee daar te veel onder te leiden heeft. Kortingen in deze periode kunnen wel oplopen tot 60 of 70%. De kortingen worden meestal later in de uitverkoopperiode groter, maar uiteraard is de collectie waaruit je kunt kiezen dan kleiner.

Zomer
Ook de zomerperiode voor de uitverkoop is wettelijk bepaald. Dit jaar begint de zomerverkoop in Milaan op 7 juli. Meestal tot halverwege augustus. Ook in de zomerverkoop is het minder pijnlijk voor je beurs om te shoppen in Milaan. Kortingen kunnen wederom hoog oplopen. Het is nog steeds hartje zomer, dus nog altijd zeer de moeite waard om je goedkoper te voorzien van één of meerdere prachtige zomeroutfits. Ook voor de zomerverkoop geldt natuurlijk dat de kortingen groter worden later in de periode, maar ook dat de collectie waarop de korting betrekking heeft slinkt.

Augustus
Tot slot nog iets waar je rekening mee dient te houden, maar wat niet zozeer met de uitverkoopperiode te maken heeft. Het is meestal halverwege augustus dat veel Italianen een vakantieperiode inlassen en de zaken laten voor wat ze zijn. In deze periode zullen ook winkeliers hun winkels sluiten. Het kan dus zijn dat er dan minder winkels open zijn en het shoppen daardoor wat meer kan teleurstellen.
Maar als het goed is heb je er dan ook nog weinig te zoeken als het op koopjes aankomt.

(C) foto: wikipedia | Alterboy

 Plaats een reactie