Vakantie dicht bij huis

Het gevoel van vakantie hoeft niet altijd heel ver van huis te liggen. Je hoeft het niet altijd op te zoeken in Turkije, Spanje of het zuiden van Frankrijk. Ook dichter bij huis zijn er bestemmingen die voldoende te bieden om je het gevoel te geven dat je er echt eens tussenuit bent. Voor zo’n vakantie niet ver van huis moet je natuurlijk wel eerst je afwegingen maken. Wanneer zon zee en strand niet perse bovenaan je wensenlijst staan, zijn de Ardennen misschien wel de perfecte bestemming.

Dicht bij huis
Het fijne van de Ardennen is dat je geen lange ritten hoeft te maken om aan te komen op je bestemming. Geen zwarte zaterdag nachtmerrie, geen vervelende kinderen op de achterbank en 15 keer moeten stoppen. Vakantie is je batterij opladen en alle stress van je af laten glijden en wanneer je zo minmogelijk reisstress hebt zal dat het beste gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor je terugreis. De Ardennen liggen dicht bij huis en reisstress zal er dus niet zijn.

Voor ieder wat wils
De Ardennen hebben haar bezoekers enorm veel te bieden. Op de stranden na is er voor iedereen wel iets te vinden. Sportievelingen kunnen kanoën in één van de vele  kleine riviertjes of mountainbiken, wandelen en voor de wat extremere sporter kan er ook gekozen worden om te gaan abseilen. Er zijn ook tal van steden en dorpjes in de regio die vaak mooie gebouwen en interessante musea herbergen. Culinaire liefhebbers komen hier ook aan hun trekken. E zijn veel goede restaurants en de lokale brouwerijen zetten graag hun deuren wagenwijd open om de toerist te informeren over het lekkers dat zij produceren. Ook voor kinderen zijn  er tal van uitstapjes te bedenken. Een dagje zwemmen, het pretpark ‘Plopsa Coo’, maar ook meer educatieve manieren waar plezier ontwikkeling van het kind hand in hand gaan. Een mooi voorbeeld hiervan is ‘101 Airborne museum’ in Bastogne. Hier leren de je kinderen op een ongedwongen manier bij over het alom bekende Ardennenoffensief. Tegelijkertijd mogen ze in tanks en jeeps klimmen en een plezier beleven.

Eigenlijk kun je stellen dat de Ardennen een perfecte locatie zijn om je vakantie te vieren. Dicht bij huis en veel uitstapmogelijkheden. Of je nu alleen of met een gezin bent, de Ardennen hebben altijd wel iets te bieden.Plaats een reactie