Vergeet je winterbanden niet

De komende dagen worden er winterse buien verwacht in grote delen van Duitsland. Met name in Sauerland en Beieren kan er vandaag en morgen sneeuw vallen. Wie naar Duitsland rijdt die doet er zeer verstandig aan om winterbanden onder de auto te hebben. Er geldt in Duitsland een wettelijke plicht om winterbanden (of vier-seizoenenbanden) onder de auto te hebben indien er op de weg winterse omstandigheden zijn. Indien je je dan met je zomerbanden in het verkeer begeeft dan voldoe je niet aan de wettelijke eisen die de Duitse wet stelt aan auto’s. Dit kan je een flinke boete opleveren.

In het geval dat je betrokken raakt bij een ongeluk onder winterse omstandigheden en je auto is niet voorzien van winterbanden dan is de kans groot dat jij aansprakelijk bent voor het ongeval. Ook is er een kans dat je verzekering de schade niet dekt omdat je auto ten tijde van het ongeluk niet aan de wettelijke eisen voldoet, waardoor je een bewust risico neemt.

Wie dit weekend naar de kerstmarkten net over de grens reist die kan nog geluk hebben. Op de routes naar Keulen, Düsseldorf en Oberhausen wordt een kans van 10 tot 40% berekend op winterse neerslag de komende drie dagen.Plaats een reactie