Vliegen voor dummies

Voor een deel van de mensen die aan boord van een vliegtuig stappen is dit geen gesneden koek. Voor sommigen is het zelfs de eerste keer of een stressvolle onderneming. Vaak zijn de newbies ook niet op de hoogte van de do’s en dont’s van het vliegen. Daarom een cursusje “vliegen voor dummies” in het kort.

  • Die grote stoelen die je ziet zodra je een intercontinentaal toestel van KLM binnenstapt? Maak je maar niet te blij, want tenzij je flink extra hebt betaald voor business class mag je deze stoelen passeren en achterin plaatsnemen, waar ruimte ineens een heel ander begrip is.
  • Als de trolley niet in de bagagerekken past, dan is hij waarschijnlijk te groot. Kijk vooraf goed wat de regels zijn wat betreft de maten en gewichten van handbagage, dan sta je niet voor verrassingen aan boord of bij het inchecken.
  • Het sein “riemen vast” betekent dat de veiligheidsriemen aan moeten. Het is geen advies, het is niet vrijblijvend…nee… het moet. Je wilt niet weten hoe vaak eer toch een passagier is die tijdens het taxiën naar de vertrekbaan nog eventjes op willen staan om te gaan plassen.
  • Stewardessen zijn er voor de veiligheid. Hoewel ze met alle liefde en plezier eten en drinken serveren, is het hun taak om ervoor te zorgen dat de passagiers de veiligheid van zichzelf of van medepassagiers net in gevaar brengen.
  • Een vliegtuigstoel kan naar achteren. Dat hoeft niet. In het geval van krappe ruimte is het zelfs niet ongebruikelijk om wat rekening te houden met de passagier achter je en niet ineens je stoel naar achteren te gooien.
  • Met je korte broek en op flipflops het vliegtuig in? Aan boord kan de temperatuur een stuk kouder zijn dan je zou verwachten op basis van de buitentemperatuur.
  • Roken aan boord mag niet, ook niet stiekem.
  • Drink veel water aan boord. Een halve liter per twee uur vliegtijd is meestal voldoende om het katterige gevoel dat je bij aankomst kunt hebben te voorkomen.

Veel meer tips worden binnenkort gepubliceerd op de site www.vliegenvoorbeginners.nlPlaats een reactie