Volg de Tour vanaf de camping in Frankrijk

In de directe omgeving van de etappes van de Tour de France heeft Vacansoleil 54 campings geselecteerd. Wielerfans kunnen hier de koers combineren met comfortabel vakantie vieren op een camping. Voor zowel de Tour voor de mannen als die voor de vrouwen zijn specifieke campings langs het parcours te boeken. “Vacansoleil heeft historisch een band met het wielrennen en tegenwoordig zijn we de trotse partner van Team Jumbo-Visma”, aldus Jacky Lambert van Vacansoleil. “Op deze manier kunnen onze gasten de koers volgen en in de direct nabijheid van de start- en of finishplaats overnachten.”

Op 1 juli barst bij de Ronde van Frankrijk de strijd om de meest gewilde kleuren van de wielerwereld los. De gele trui was vorig jaar een prooi voor Jonas Vingegaard bij de mannen, en Marianne Vos won de groene trui bij de vrouwen. Met Vacansoleil, de trotse partner van Team Jumbo-Visma, kunnen wielerfans er bij beide rondes bij zijn – van Le Grand Départ tot de finish.

Koers dicht bij camping
In de Spaanse stad Bilbao klinkt op 1 juli het startschot van de 110e Ronde van Frankrijk voor mannen. De jacht op de gele trui begint in de groenste streek van Spanje. Het Spaanse Baskenland vormt op 1, 2 en 3 juli het spectaculaire decor voor de eerste drie etappes. Op 14 juli komt het peloton bijvoorbeeld voorbij een van onze meest geliefde bestemmingen in Frankrijk: het meer van Annecy. Wielerliefhebbers kunnen hier de ongetwijfeld spannende bergrit van dichtbij volgen. De finish is traditiegetrouw op de Champs-Elysées in Parijs, dit jaar op 23 juli. Wie alle 21 etappes dwars door Frankrijk van dichtbij wil volgen kan hiervoor nu een luxe accommodatie boeken via de website van Vacansoleil.

Tour de France Femmes
Voor de liefhebbers van het wielrennen voor vrouwen zijn campings langs het parcours van de Tour Femmes geselecteerd. Op 23 juli beginnen de vrouwen aan hun Tour-parcours. Startplaats: Clermont-Ferrand, dus meteen de bergen in. De slotetappe op 30 juli begint en eindigt in Pau, in de regio Aquitaine. De 8-daagse wedstrijd is van nabij te volgens vanaf geselecteerde campings in Frankrijk.

Vacansoleil partner Team Jumbo-Visma
Vacansoleil is partner van Team Jumbo-Visma. Ze trekken gezamenlijk op rondom de wedstrijden in heel Europa waaraan Team Jumbo-Visma deelneemt. “Waar de wielrenners rijden, daar promoten wij de regio en campings”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert. “We trekken samen op onder de noemer ‘explore Europe together’. We versterken elkaar en vullen elkaar heel goed aan.” Vacansoleil is tevens shirtsponsor van het vrouwenteam en is als partner verbonden aan het gehele topsportteam. “Team Jumbo-Visma is een sterk A-merk en we zijn trots dat we als Vacansoleil aangesloten zijn bij dit topsportteam van wereldformaat. Het feit dat zowel de mannen als vrouwen tijdens het seizoen heel Europa aandoen voor de wedstrijden is een perfecte match.”

Over Vacansoleil
Vacansoleil is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in de meest waardevolle tijd van het jaar: vakantie! Per jaar beleven bijna een half miljoen gasten de tijd van hun leven tijdens een vakantie op een camping via Vacansoleil. Als volledig Nederlandse onderneming staat het hoofdkantoor in Eindhoven. Vacansoleil is Europese marktleider op het gebied van campingvakanties.