Overig — 27 april 2014

Ook al is de lente al begonnen, het skiseizoen zit er nog niet op. In april zijn er nog legio mogelijkheden voor een echte zonnige lente-ski. De hooggelegen dorpen in Frankrijk en de gletsjergebieden in Oostenrijk. Tevens zijn er op het einde van het jaar vele feesten in de sneeuw om het seizoen af te sluiten.

Voordelen wintersport april
Over het algemeen zijn er in april meer zonuren dan in de eerste drie maanden van het jaar. Wat is er fijner dan op het terras te zitten na het skiën/snowboarden, lekker muziekje, zonnetje en een lekker biertje. Op de afsluitingsweken en het paasweekend na is het erg rustig op de pistes. Dit heeft als voordeel dat het niet druk is bij de liften.

Sneeuwzekere dorpen in de Alpen
Bij het uitzoeken van een skidorp in de maand april is het van belang te letten op de hoogte van het dorp of skigebied. Naast de hoogte, het liefst boven de 3000 meter is het ook van belang dat het gebied over noordhellingen beschikt. Op de noordhellingen zijn de sneeuwcondities vaak beter dan op zuidhellingen, waar regelmatig de zon op schijnt. Tevens is het belangrijk dat er sneeuwkanonnen in het skigebied aanwezig zijn.

Om de sneeuwzekere dorpen op dit moment te bekijken kunt u het gehele artikel hier lezen. De sneeuw- en weercondities kunnen ervoor zorgen dat niet alle pistes open zijn, vanzelfsprekend kunnen de hoger gelegen pistes vaak langer open blijven dan de lagere pistes. Check dus altijd de actuele sneeuwhoogte en condities van de pistes

Tags: , , ,

Gerelateerd nieuws

Wat een miskoop!

Wat een miskoop!

4 februari 2019
Typisch Nederlands

Typisch Nederlands

29 november 2018
Een kleine auto?

Een kleine auto?

27 november 2018
Lichter reizen

Lichter reizen

12 september 2018
All Inclusive

All Inclusive

11 september 2018

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *