Waar moet je aan denken als je een caravan koopt?

Je hebt je route uitgestippeld en een caravan aangeschaft: de rondreis van je dromen gaat nu toch echt gebeuren! Een heerlijke reis door het bourgondische Frankrijk, nog even door naar Spanje of juist een roadtrip door de ongerepte natuur in Scandinavië? Met een caravan heb je alle vrijheid om de wereld te ontdekken. Je rijdende vakantiewoning moet echter wel goed verzekerd zijn voor je op pad gaat. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het afsluiten van een caravanverzekering!

Wat is een caravanverzekering?

Net als je auto of motor, kun je je caravan verzekeren tegen schade en diefstal. Niet alle schade die je maakt, valt onder je autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. De kosten van schade en diefstal kunnen snel hoog oplopen, zeker als je in het buitenland bent en vervangend vervoer nodig hebt. Daarom is het altijd aan te raden om je caravan te verzekeren. Niet alleen als je op reis bent, maar ook wanneer deze in Nederland staat te wachten op je volgende trip.

Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Lange afstanden rijden kan erg vermoeiend zijn. Het kan dan ook gebeuren dat je een keer de controle over je voertuig verliest, wat kan leiden tot schade aan je caravan of de spullen die hierin staan. Een caravanverzekering dekt de schade aan je spullen, maar ook aan andere voertuigen die mogelijk betrokken raken. Daarnaast is je caravan met een verzekering gedekt tegen diefstal. Je hebt altijd eigen verantwoordelijkheden om diefstal te voorkomen, zoals het gebruiken van wielklemmen en een trekhaakslot.

Dekking en premie

De prijzen van een caravanverzekering kunnen per aanbieder sterk verschillen. Maar jouw caravan zelf, de veiligheid hiervan en het doel van het voertuig hebben ook invloed op je premie en dekking. Ook de dekking die je kiest, verschilt in premie. Een allrisk verzekering is altijd het duurst, maar dekt wel zo goed als alle schade die je mogelijk gaat maken. Tot slot kies je hoeveel eigen risico je wilt dragen. Hoe lager je eigen risico, hoe hoger de premie.

Vind de beste deals

Je wilt natuurlijk niet alleen een caravanverzekering vinden met de beste dekking, maar ook een goede prijs kunnen afspreken. Zo houd je meer geld over in je vakantiebudget. Er zijn een hoop partijen waar je een caravanverzekering kunt afsluiten. Voorkom dat je de beste deal mist en raadpleeg een onafhankelijke vergelijker, zoals Vergelijkdirect.com. Zij zullen jouw caravanverzekering vergelijken met andere aanbieders en een advies geven over welke verzekering het beste bij jou past.