Waar zijn die asielzoekers dan?

De afgelopen week publiceerde de media massaal over de vele asielzoekers die Griekse eilanden overspoelden. Vooral Kos zou belaagd worden met asielzoekers die onder andere vanuit Syrië en Afghanistan naar Griekenland vluchten. Vorige week had ik al contact met vrienden van me die op dat moment op Kos zaten. Die hebben in de haven enkele asielzoekers gezien, maar hebben er absoluut geen last van gehad. Zelf zit ik op dit moment op het eiland Rhodos. Ik heb inmiddels een groot deel van het eiland gezien en denk dat ik nog geen enkele asielzoeker gezien heb. Mogelijk dat ik er vanochtend drie heb zien lopen, maar ben daar absoluut niet zeker van. Ze hebben immers geen label om hun nek of een speciaal T-shirt aan waarmee ze zich herkenbaar maken als asielzoeker. Wel heb ik vandaag veel Duitsers, Britten, Nederlanders, Russen en natuurlijk Grieken gezien. Ik heb van niemand last gehad (nee, zelfs niet van de Nederlanders!).

Wie door de berichten in de media overweegt om geen vakantie naar Griekenland te boeken of hun reeds geboekte vakantie naar Kos, Rhodos, Kreta of een ander prachtig Grieks eiland om te boeken, die heeft daar geen enkele reden toe. Wie de correcte berichtgeving over de vluchtelingen leest die zal gelezen hebben dat deze zoveel mogelijk op politiebureau’s en ander plekken tijdelijk opgevangen worden om daarna zo snel mogelijk naar het vasteland getransporteerd te worden. Daar zullen ze uiteindelijk in het proces opgenomen worden om asiel aan te vragen.Plaats een reactie