Bestemmingen — 13 juni 2015

Afgelopen week ben ik na 16 jaar naar Rhodos teruggekeerd. In 1999 heb ik hier met mijn vrouw en goede vrienden een heerlijke vakantie gevoerd. Dit keer ben ik alleen teruggekeerd om te werken aan mijn Rhodos-website www.rhodosvoorbeginners.nl en aan Rhodos dorpen op de site mooistedorpjes.nl. De eerste bestemming na aankomst op Rhodos was Lindos. Dit dorp is populair als toeristische dagbestemming. Dat komt vanwege de Akropolis van Lindos, het fraaie strand van Lindos en vooral vanwege de smalle straatjes tussen de witte huisjes.

Zoals ik het me kon herinneren was Lindos toen wel wat toeristisch. Er waren wat vrouwtjes die traditionele kleding en haakwerk verkochten. Dat herinnerde ik me nog. Lindos nu, zestien jaar later, is andere koek. Het dorp wordt nu echt overspoeld met toeristen en het centrum is een aaneenschakeling van toeristenwinkels, taverna’s en bars geworden. Erg jammer, want het karakter van een prachtige plaats is hierdoor naar mijn mening toch deels om zeep geholpen. De gemiddelde toerist zal de levendigheid die er nu heerst geweldig vinden. Ik ben echter van mening dat ook Lindos, net als zoveel mooie dorpen in Griekenland, ten prooi is gevallen aan het massatoerisme.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *