Winkelen in Milaan

In het noorden van Italië ligt de voor veel mensen bekende stad Milaan. Het kan zijn dat je deze stad kent door de twee grote voetbalploegen of door het pracht en praal dat deze stad herbergt. Zo zijn ‘De Dom’, het beroemde operagebouw ‘La Scala’ en de ‘San Lorenzo Zuilengallerij’ slechts enkele van deze niet te missen bezienswaardigheden. Naast al het moois dat deze stad heeft te bieden aan gebouwen, is Milaan ook één van de toonaangevende winkelsteden in Europa.

Modehuizen
Milaan is één van de belangrijkste modesteden in de wereld. Dit heeft de stad ondermeer te danken aan de grote aanwezigheid van industrie in de regio. Dit heeft ontwerpers doen besluiten om zich te vestigen in deze stad. Op deze manier lag de productie van kleding in de buurt van de plaats waar het werd ontworpen. Vele modehuizen hebben hier winkels en jaarlijks vindt hier ook een modeweek plaats waarvan de impact net zo groot is als bij de andere grote steden als Parijs, Londen en New York. Vele couturiers geven tijdens deze modeweek dan ook shows met daarin hun nieuwe collectie. Waarschijnlijk is de aanwezigheid van de vele modehuizen dan ook de belangrijkste factor waarom deze stad zo’n grote winkelstad is geworden.

Shoppen
Niet alleen de aanwezigheid van de vele modehuizen in de prachtige winkelstraten maken van Milaan een uitermate geschikte winkelstad. Ook voor juwelen, kunst en andere luxe-artikelen ben je hier op het juiste adres. Ook alle grote bekende winkelketens zijn wel vertegenwoordigd in deze stad. Een dagje shoppen is hier dan ook zeker geen straf.  Prachtige winkelstraten als de ‘Galleria Vittorio Emanuele’, ‘Via Monte Napoleone’, ‘Via della Spiga’, ‘Via Manzoni’ en nog veel meer zorgen ervoor dat winkelen genieten is. Zo nu en dan een pauze inlassen en ergens op een terras zitten en naar de mensen kijken terwijl je lekker geniet van een kopje Italiaanse koffie  hoort ook zeker bij een geslaagd dagje shoppen.

Beleef het zelf en geniet van de prachtige architectonische straten en luxe winkels door te gaan  shoppen in Milaan.

(C) foto:Tupungato / Shutterstock.comPlaats een reactie