Zin in Gambia

Mensen die mij kennen die weten dat ik geen echte Afrika-fan ben. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik als toerist in de meeste landen opval. Hoe donkerder Afrika wordt, des te meer dat ik opval tussen de lokale bevolking. Dat zorgt ervoor het lastig is om te blenden met de omgeving. Het land eventjes als een jas aantrekken en in het ritme van de dag meelopen. Als reiziger vind ik dit een must. Omdat je veel aangesproken wordt tijdens een reis in Afrika lukt dit niet. Zo is het vaak ook lastig om foto’s te maken terwijl er niemand in je lens kijkt. Ook gebeurt het wel eens dat foto’s maken je een hoop gezeik oplevert. Zo wilden ze me in Conakry (Guinea) een keer arresteren omdat ik foto’s maakte. Afkoping heeft dit toen voorkomen.

Door de verhalen en foto’s van mijn collega Jeroen heb ik echter ineens wel zin gekregen om kennis te maken met Gambia. Hij bezocht recent dit kleine land aan de westkust van Afrika en kwam enthousiast terug. Natuurlijk heeft hij behalve de mooie stranden, vriendelijke mensen en relaxte sfeer ook te maken gehad met de kleine nadelen van een land als Gambia. Armoede zorgt ervoor dat mensen als snel iets van je nodig hebben, 3G of 4G kun je schudden en af en toe valt de stroom weg waardoor je afhankelijk bent van een aggregaat. Dit hoort bij een Afrikaans derdewereldland. Wil je perfectie, blijf dan lekker thuis.

De foto’s die Jeroen meebracht en die ik voor hem verwerkt heb in diverse sites zoals Gambia voor beginners en bijzondere plaatsen Gambia hebben bij mij wel ervoor gezorgd dat ik zin heb gekregen om zelf een keer naar Gambia te reizen. Zeker de wetenschap dat Gambia een perfecte winterzonbestemming is zorgt ervoor dat een reisje Gambia op dit moment een aangename onderbreking van mijn werkzaamheden op dit moment is. Na een kerstmarkt in Oberhausen en nog een paar kerstmarkten in België in het vooruitzicht zou een kleurrijke markt in Gambia een welkome afwisseling zijn.

Wie weet dat ik binnenkort zelf eens een kijkje ga nemen in Gambia. Het land is in ieder geval de moeite waard als ik Jeroen mag geloven.Plaats een reactie