Zomertip: ga suppen in de Alpen

Suppen in de bergen is de ultieme manier om te ontspannen. Staand op je board geniet je van de pracht van het omringende berglandschap dat wordt weerspiegeld in de stille meren. In de Tiroler Zugspitz Arena kun je stand-up-peddelen op een van de mooiste meren van de Alpen: de Heiterwanger See. Via een verbindingskanaal kun je ook naar de Plansee peddelen.

Hier beleef je de zonsopkomst als nooit tevoren: in alle rust, op je SUP-board, midden in de Alpen. De zonsondergang is minstens zo mooi. De nieuwe nachtelijke SUP-Toer is ook beslist een aanrader. Uitgerust met ledverlichting bekijk je vanaf je SUP-board de heldere sterrenhemel met duizenden sterren zoals je ze nooit eerder hebt gezien. Reden genoeg om deze zomer voor een vakantie in Oostenrijk te kiezen.

Voor alle leeftijden
Je SUP-board en peddel huur je, van mei tot september, bij het stand-up-paddle-station aan de Heiterwanger See. Desgewenst regel je hier ook een korte SUP-training. Tip: combineer je SUP-tocht met een ontbijt of barbecue.

Sporters van elke leeftijd glijden rustig en ontspannen over het spiegelgladde wateroppervlak en zijn tegelijkertijd lichamelijk actief bezig. Stand-up-paddling traint namelijk niet alleen het evenwicht, maar spreekt ook een heleboel spieren aan bij elke beweging.

Nog veel meer bergmeren
De Tiroler Zugspitz Arena telt nog veel meer prachtige meren waar watersporters aan hun trekken komen, zoals de Blindsee, Mittersee, Seebensee en Drachensee.

Duiken in de Blindsee
Onder de Fernpass, in het beboste berglandschap, ligt de Blindsee. Op het eerste gezicht goed verstopt, maar juist deze ligging met imposant panoramisch uitzicht trekt in de zomer veel bezoekers naar dit bergmeer. Het is vooral bekend bij duikers omdat je hier tot wel 30 meter diep nog heel helder kunt zien.

Zwemmen in de Mittersee
De kleine, idyllische Mittersee in de buurt van Biberwier is bijzonder vanwege de temperatuur. Met een aangename 22 graden Celsius kan men hier heel goed zwemmen. Jonge bezoekers kunnen zich bovendien verheugen op de nieuwe speelplaats.

Badderen in zwemmeer Bichlbach
In het sport- en recreatiepark Bichlbach, midden in de natuur, kunnen gezinnen heerlijk recreëren. Het 1400 vierkante meter grote zwemmeer biedt volop waterpret. Met een diepte van 1,70 tot 2,80 meter kan men hier ook sportief zwemmen. Het speciale kindergedeelte is met een waterdiepte van 40 tot 80 centimeter ideaal voor de kleintjes om in te badderen en spelen.

Sprookjesachtig bergmeer Seebensee
De Seebensee op 1675 meter hoogte staat bekend als een van de mooiste meren van Tirol. Dit sprookjesachtige bergmeer bevindt zich boven de Ehrwalder Alm in de Mieminger bergketen en is erg populair bij natuurliefhebbers. Een natuurjuweeltje met turquoise-blauw water op een schilderachtige locatie tussen de imposante bergen

IJskoude Drachensee
De kristalheldere Drachensee bevindt zich op 1910 meter hoogte en is 28 meter diep. Dit bergmeer ligt iets boven de Seebensee en onder de Coburger Hut. De Drachensee is het hoogstgelegen meer van de regio, waardoor het water ijzige temperaturen kan hebben. Toch zijn er altijd wel waaghalzen die hier een korte duik nemen.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.Plaats een reactie