Zonvakantie in februari

Heb je zin om deze maand naar een zonnige bestemming te vliegen? Ik heb een paar heerlijke winterzontips voor je voor de maand februari, die gebaseerd zijn op de info van de zonkalender voor februari.

Gambia

Mijn eerste tip ligt op zo’n zes uur vliegen van Nederland en dat is Gambia. De temperaturen in dit land aan de West-Afrikaanse kust liggen momenteel tussen de 31 en 38 graden Celsius. Regen is er voor de komende week in ieder geval niet voorzien voor de kust van Gambia. Wie naar de verschillende Gambia aanbieders kijkt die zal zien dat er op dit moment een aantal leuke lastminutes naar Gambia te boeken zijn.

Panama

Iets langer vliegen, zo’n tien uur, brengt je naar Panama. Je kent het land waarschijnlijk vanwege het Panama-kanaal. In Panama is februari nog een maand die binnen het droge seizoen valt. Panama heeft wat Amerikaanse trekjes uit de tijd dat de Amerikanen het kanaal beheerden, maar het land kent ook een prachtige natuur en betoverende stranden. Ten opzichte van Costa Rica is Panama authentieker en minder toeristisch.
Wil je een unieke ervaring meemaken? Boek dan een tocht van een halve dag op het Panama-kanaal.

Aruba

Met je luie reet op het strand liggen? Dan moet je deze maand op Aruba zijn. Het kwik ligt overdag rond de 31-32 graden en het zeewater is niet veel koeler. Op dit moment is er voor volgende week wel wat regen voorspeld, maar veel zal dit naar verwachting niet zijn. Als je met Arke naar Aruba vliegt dan kun je meteen kennis maken met de Boeing 787 Dreamliner, die ingezet wordt op de vluchten naar Aruba.

Cancun & Playa del Carmen

Op het schiereiland Yucatan liggen de badplaatsen Cancun en Playa del Carmen. Met temperaturen die de komende weken rond de 25 tot 28 graden Celsius liggen is het aan de Mexicaanse kust iets minder warm en drukkend. Ideaal weer om de prachtige stranden af te wisselen met het bezoeken van historische tempels of de natuurparken. Onze favoriet is Cancun, maar de meeste Nederlanders kiezen voor het gemoedelijkere Playa del Carmen.

Cambodja

Een bestemming die iets minder voor de hand ligt is Cambodja. In dit Aziatische land is er nu sprake van het droge seizoen, waardoor dit hét moment is om strand en cultuur in een onvergetelijke vakantie te mixen. De meeste vakanties naar Cambodja zijn rondreizen. Wil je  op één plek blijven dan kun je vaak beter hotel en vliegticket los boeken.Plaats een reactie