Zoutelande beste Nederlandse strandbestemming

De Zeeuwse kustplaats Zoutelande is volgens de bezoekers van beoordelingssite Zoover de beste strandbestemming van Nederland. Met een gemiddelde beoordeling van 7,9 voor een strandvakantie scoort Zoutelande het beste van alle Nederlandse badplaatsen.

Het fraaie zandstrand van Zoutelande krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 9,2. De stranden van Vlieland en Terschelling doen het op dat onderdeel met een 9,3 nog net ietsje beter. Op het gebied van accommodaties staat Zoutelande met een 8,8 bovenaan in de ranglijst. Het enige minmunt is het weer. Met een 5,1 gemiddeld scoort het strandweer in Zoutelande niet zo best. Dat geldt overigens voor heel Nederland, want hoewel het zeer aangenaam kan zijn op de Nederlandse stranden liggen de gemiddelde cijfers voor dit onderdeel tussen de 4,7 en 5,1. Het wisselvallige Nederlandse klimaat zorgt er hier voor dat er geen hoge cijfers gescoord worden.

Zoutelande heeft naast een deze hoge positie in Zoover ook een vermelding op de site mooistedorpjes.nl als één van de mooiste dorpjes van Zeeland.

Andere strandbestemmingen in Zeeland die een top-10 positie hebben weten te bemachtigen zijn Cadzand (6e plaats), Westkapelle (7e plaats) en Burgh-Haamstede (plek nummer 9).Plaats een reactie