Zwarte dag luchtvaart

Vol ongeloof hebben we vanavond kennis genomen van het bericht over vlucht MH17. Waarschijnlijk heeft een ieder die dit bericht nu leest ook gehoord dat het toestel van Malaysia Airlines dat vandaag vertrok vanuit Schiphol naar Kuala Lumpur verongelukt is. De exacte oorzaak is nog niet 100% bekend, maar in de media wordt gespeculeerd dat de Boeing 777 boven Oekraïne uit de lucht geschoten is. Aan boord waren 290 mensen, waaronder zeker 154 Nederlanders. Landgenoten waarvan een groot deel onderweg was naar een heerlijke vakantie en voor wie de reis noodlottig eindigde. Een lot dat waarschijnlijk geheel te wijten is aan een conflict tussen Oekraïne en Rusland. Een conflict waarvan veel mensen tot nu toe vonden dat het een ver-van-mijn-bed-show was.

We willen verder niet ingaan op wie er schuld heeft. Feit is dat het een zwarte dag is in de geschiedenis van de luchtvaart in het algemeen en van Nederland in het bijzonder. Een burgervliegtuig zou nooit het slachtoffer mogen zijn van een conflict tussen twee andere partijen.

Via deze weg willen we alle geliefden, familieleden, vrienden en kennissen van de slachtoffers ons medeleven betuigen. We wensen ze veel kracht toe de komende periode.Plaats een reactie