48% van de Nederlanders wil tv kijken op vakantie

Bijna de helft van de Nederlanders (48%) vindt het heel belangrijk om op vakantie in het buitenland naar Nederlandse televisie te kijken. Dit blijkt uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl onder ruim 700 respondenten. Veertig procent geeft aan van tevoren uit te zoeken hoe er televisie gekeken kan worden op vakantie.

Tijdens de vakantie toch nog even de nieuwste aflevering van Kopen Zonder Kijken of het NOS Journaal zien. Veertig procent van de respondenten geeft aan van tevoren uit te zoeken hoe er Nederlandse televisie gekeken kan worden op het vakantieadres. Het overige percentage ziet het als een leuke bijkomstigheid als blijkt dat er toch Nederlandse televisie beschikbaar is, maar ziet dit niet als een must. De leeftijdsgroep die het meest naar Nederlandse programma’s kijkt op het vakantieadres? Dat zijn de 65-plussers.

Bewust geen Nederlandse tv
Er is ook een groep die op de camping, in het hotel of appartement bewust niet de Nederlandse televisie aan zet. 46 procent van de respondenten laat de Nederlandse televisie op hun vakantie even voor wat het is. Deze groep bestaat voornamelijk (55%) uit personen in de leeftijd van 46 tot 65 jaar.

Aanvullend abonnement
Nederlandse televisie kijken in het buitenland is tegenwoordig voor bijna iedereen weggelegd. Iedere provider heeft namelijk een app waarmee je op je laptop, tablet of smartphone tv kunt kijken. Hiervoor is alleen een internetverbinding nodig. “Check dus vooraf of er wifi beschikbaar is op je vakantiebestemming”, legt Suzanne van Steenbergen van Prijsvergelijken.nl uit. “Bekijk van tevoren ook welke zenders je in het buitenland kunt zien met de app van je provider. Soms zijn dit er minder dan in je tv-pakket thuis. En maak je gebruik van mobiel internet in plaats van wifi, stel dan een begrenzer in op je telefoon, zodat je niet teveel data verbruikt.”