Rome: 5 gratis bezienswaardigheden

De hoofdstad van Italië, Rome, is een stad met veel verschillende gratis bezienswaardigheden. Het is dus niet nodig om veel geld te besteden aan sightseeing. In dit artikel geven we je een lijst van de vijf beste gratis bezienswaardigheden in Rome.

De eerste gratis bezienswaardigheid in Rome is het Colosseum, zolang je het bezoek beperkt tot het bekijken van de kenmerkende buitenkant. Het is een van de bekendste monumenten in de wereld en het is één van de beste voorbeelden van de Romeinse architectuur. Het Colosseum is vooral beroemd om de grote arena waar gladiator-gevechten vroeger plaatsvonden. Tegenwoordig kun je het Colosseum met eigen ogen bewonderen terwijl je langs de grote stenen muren loopt. Wil je de binnenkant zien, dan moet je wel een entreeticket kopen.

Een andere gratis bezienswaardigheid in Rome is de Spaanse Trappen. De Spaanse Trappen is een lange trap die van de Piazza di Spagna naar de Piazza Trinità dei Monti leidt. Tegenwoordig staat de Spaanse trappen bekend als een populaire plek om te relaxen, af te koelen en te genieten van het prachtige uitzicht op Rome.

Daarnaast is de Trevifontein ook een gratis bezienswaardigheid in Rome. De Trevifontein staat in het centrum van Rome en het is een van de meest bezochte fonteinen in de wereld. De fontein staat al meer dan driehonderd jaar en het is een van de meest iconische beelden van Rome.

Een andere bezienswaardigheid die gratis toegankelijk is, is de Panthéon. De Panthéon is een oude tempel uit de oudheid die dateert uit de tweede eeuw voor Christus. De tempel is gebouwd door de Romeinen als een tempel voor de goden. Tegenwoordig is de Panthéon een van de meest bezochte gebouwen in Rome.

Tot slot is er nog de Bocca della Verita. De Bocca della Verita (Mond van de Waarheid) is een antieke Romeinse plaquette in de vorm van een mond die de Waarheid vertegenwoordigt. De plaquette staat in de Santa Maria in Cosmedin kerk en het is een populaire bezienswaardigheid onder toeristen.

Deze vijf gratis bezienswaardigheden in Rome laten je kennis maken met de schoonheid en de geschiedenis van de stad. Of je nu op zoek bent naar een interessant museum, een schitterende fontein, een antieke tempel of een iconisch beeld, Rome heeft voor ieder wat wils.