4x onmisbare essentials tijdens een zonnige stedentrip

Als je een nieuwe stad gaat bezoeken, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je hotelkamer uitrennen en op ontdekking uitgaan. Maar wacht nog even voor je de deur achter je dicht trekt, want een hele dag banjeren voor authentieke straatjes vergt wel wat voorbereiding. In dit artikel lees je welke essentials je tijdens een zonnige stedentrip altijd in je handtas moet hebben!

1. Je telefoon en je portemonnee gaan áltijd met je mee

Je vergeet ze niet snel meer, maar ga toch even na of je je mobiel en telefoon op zak (of in je tas) hebt. Zeker in het buitenland, want daar ben je op onbekend terrein en spreek je niet altijd de lokale taal. Als je verdwaalt is het wel zo fijn om even op Maps te kunnen kijken waar je bent, of je reisgenoten te bellen om te vragen waar ze gebleven zijn. Daarnaast wil je niet de deur uit zonder je portemonnee. Zorg dat hier in ieder geval wat contant geld in zit. Verder heb je je pinpas, identiteitsbewijs, rijbewijs (als je van plan bent een auto te huren) en zorgpas nodig. Mocht er iets gebeuren, dan kun je altijd de juiste hulp inschakelen! Om ruimte in je tas of zakken te besparen, is het zeker op reis wel fijn om al die passen te bewaren in een compacte pasjeshouder. Of een dubbele pasjeshouder als je ook je creditcard, sportpas, kentekenbewijs en andere passen bij je wilt houden!

2. Zonbescherming is key

Je hebt je waarschijnlijk al goed ingesmeerd tijdens het klaarmaken, maar één keer smeren is niet voldoende voor een hele dag in de brandende zon! Neem altijd wat extra zonnebrandcrème mee in je tas en smeer om de paar uur wat bij. Zo voorkom je dat je toch met een verbrande neus of rode schouders thuiskomt. Het is ook geen verkeerd idee om een pet of zonnehoed te dragen, want je hoofdhuid kan ook verbranden. Net als… je ogen! Een goede, UV werende zonnebril is dus ook een must in je tas.

3. Stay hydrated

Veel warmte betekent meer zweten dan je waarschijnlijk gewend bent. Neem daarom altijd een fles water mee in je tas. Als je een stuk aan het wandelen bent is een slok water soms het verschil tussen een goede en slechte bui, dus neem die bidon lekker mee!

4. Een goede camera maakt écht verschil

Een stedentrip is vaak maar van korte duur. Daarom wil je alles doen om zo lang mogelijk te kunnen nagenieten van alle mooie dingen die je hebt gezien. Je kunt natuurlijk te gekke vakantiekiekjes maken met je telefoon, maar als je een next-level rapportage wilt maken van je vakantie dan neem je idealiter een goede camera mee. Hiermee krijg je toch net wat scherpere beelden én kun je helemaal losgaan met de juiste lens voor de foto’s die je neemt. Vaak bezoek je een stad niet snel een tweede keer, dus grijp je kans en leg de ervaringen vast in HD-kwaliteit.

Heb je alle essentials op zak? Dan houdt niets je meer tegen! Veel plezier tijdens je ontdekkingstocht tijdens je zonnige stedentrip.