5 favoriete nationale parken in Canada

Wie aan Canada denkt, denkt ongetwijfeld aan prachtige en ongerepte natuur. Rauwe rotslandschappen, felblauwe gletsjermeren en oneindig hoge witte bergtoppen. Tijdens een rondreis door Canada brengt u ongetwijfeld een bezoek aan een van de vele natuurparken die er zijn. Canada telt er bijna 50, dus de keuze is reuze. Welke nationale parken favoriet zijn? Dat vertellen we je hier maar al te graag. Reis je mee naar Canada.

  1. Banff National Park

Het Banff National Park is het oudste en vrijwel bekendste natuurpark van Canada en dat is niet voor niets. Banff ligt in het zuidwesten van Alberta en beslaat meer dan 6600 km² Omgeven door de Rocky Mountains vind je hier talloze mooie meren, gletsjerdalen en paden met onvergetelijke uitzichten. Bezoek een van de grootste meren van Banff: Lake Minnewanka en maak een mooie wandeling. Of maak een uitstap naar het helderblauwe Moraine Lake.

Maak je een camperreis Canada? Dan kan je voor  $12 dollar per dag de gehele dag parkeren. Wees er wel vroeg bij, want de parkeerplaats zit snel vol.

  1. Jasper National Park, Alberta

Voor veel Canada reizigers een van de hoogtepunten van hun Canada reis: een bezoek aan het indrukwekkende Jasper National Park. Met de Rocky Mountains op de achtergrond maak je hier prachtige wandelingen, bereik je de top van Whistlers Mountain met de Jasper Skytram of spot je Wapiti herten bij Maligne Lake. Even een frisse duik nemen? Dat kan op het strand van Lake Edith, ideaal voor een reis met kinderen.

  1. Kejimkujik National Park, Novia Scotia

Houd je van natuur en archeologie? Zet het Kejimkujik National Park dan zeker op jouw lijstje. Dit is namelijk het enige nationale park in Canada wat ook een National Historic Site is. Naast prachtige wandelingen in de natuur vindt je hier diverse archeologische vindplaatsen die de rijke historie van de Indianen vertellen. Handig om te weten: Het Kejimkujik National Park is voornamelijk toegankelijk met de kano of te voet. Laat de auto of camper dus gerust staan.

  1. Yoho National Park, British Columbia

Minder bekend dan de grote parken Banff N.P. en Jasper N.P, maar meer dan zeker een bezoek waard. Alleen al de dieren die het park als thuis beschouwen zijn fenomenaal. Grote kans dat je onderweg grizzly beren, herten of elanden tegenkomt. Bovenal staat het YoHo National Park bekend om haar hoge watervallen en indrukwekkende gletsjermeren. Bezoek de 254 meter hoge Takakkaw waterval of kijk je ogen uit bij de 150 meter brede Wapta Falls.

  1. Pacific Rim National Park, Vancouver Island

Aan de westkust van Vancouver Island vind je bij uitstek één van de mooiste nationale parken van West Canada. Denk aan ruige kustlijnen, donkere bossen en springende bultruggen. Niet voor niets is het Pacific Rim National Park een populaire plek om walvissen, orka’s en dolfijnen te spotten. Maak een wandeling door het regenwoud of huur een kajak en verken het park te water. Moet jij een camper wegbrengen in Canada en start je in Vancouver? Sla Vancouver Island dan zeker niet over en maak een stop bij het Pacific Rim National Park.