5 onmisbare activiteiten tijdens een roadtrip door Australië

Een bucketlist-item voor velen van ons: een roadtrip door The Land Down Under. En terecht, want Australië is dankzij de prachtige natuur en uitgestrekte kustlijnen uitermate geschikt voor een roadtrip. Zie jij jezelf al gaan? Zonnebril op, ramen open, je favoriete persoon in de stoel naast je, de wind door je haren en een adembenemend uitzicht over de zee vanaf het kustweggetje waar je rijdt? Hier hoef je niet alleen van te dromen, dit zijn eigenlijk dingen die je niet moet uitstellen. Dus waar wacht je nog op? Boek die trip naar Australië en dan kunnen de voorbereidingen beginnen! We geven je graag vijf tips om je op weg te helpen.

1. Rij langs de kust

En dat is gelukkig niet zo moeilijk in Australië, want de totale kustlijn van Australië beslaat maar liefst 36.735 kilometer. In welke auto ga je jouw kilometers afleggen? Lees meer over Australië auto’s en roadtrips.

2. Bezoek steden op je route

Wanneer je in Australië bent, mag een bezoek aan Sydney, Melbourne en Brisbane eigenlijk niet ontbreken. Dit gaat misschien niet lukken binnen één roadtrip, aangezien Australië een gigantisch land is, maar het is niet onverstandig om van tevoren te bekijken langs welke steden jouw route je brengt.

3. Byron Bay is een stop waard

Byron Bay staat bekend als dé ‘hippie-plek’ van Australië. Het dorp bevindt zich aan de Oostkust van het land. Bezoek je Byron Bay? Dan is er zéker genoeg te doen! Ga naar een festival, probeer iedere dag iets onbekends te eten, ontdek de kunstgalerieën en maak een wildlife- of natuurtocht.

4. Verdiep je in de geschiedenis van Australië

De Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, staan bekend als het oudste volk ter wereld. De Aboriginals verbinden het landschap, mens en dier en eten met elkaar. Een trip onder leiding van een Aboriginal gids is absoluut de moeite waard wanneer je een bezoek brengt aan Australië.

5. Leer surfen!

Inkoppertje wanneer je op reis gaat naar Australië. Je kunt niet thuiskomen zonder dat je surflessen hebt gehad op één van de parelwitte stranden. En onthoud: meedoen is belangrijker dan winnen! Het gaat erom dat je plezier hebt, en plezier is gegarandeerd.

Kortom: er is méér dan genoeg te doen, en van een reis naar Australië zul je zeker geen spijt krijgen. Begint het al te kriebelen en kun jij niet wachten om te vertrekken? Bekijk direct de Australië vliegreizen van TravelEssence.