5 redenen om deze zomer naar Salt Lake City te reizen

Salt Lake City: een moderne stad aan de voet van spectaculaire bergen. Nu de keuze voor een vakantie niet meer beperkt wordt door maatregelen, is deze toegangspoort tot de rest van Utah een mooie bestemming voor aankomende zomer. De attracties, restaurants en winkels in de stad zijn allemaal weer open, en de natuur ligt er prachtig bij. Door de ligging naast het Wasatch-gebergte en verschillende nationale parken, kan je een bezoek aan deze stad perfect combineren met een relaxvakantie in de natuur. Extra pluspunt: je bereikt deze stad gemakkelijk met de rechtstreekse vlucht van KLM naar Salt Lake City International Airport! Benieuwd wat je nog meer kunt beleven in Salt Lake City? Je leest het in dit persbericht.

1. Leer meer over de cultuur en geschiedenis
​Salt Lake City biedt de perfecte combinatie tussen cultuur en natuur. De bijzondere geschiedenis van de hoofdstad van Utah heeft ervoor gezorgd dat Salt Lake City een uniek karakter heeft. De stad staat onder andere bekend om de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen van de Laatste Dagen. Wil je meer leren over deze gemeenschap? Bezoek dan de Temple Square. Dit is een gebied van ongeveer 40.000 m2 in Salt Lake City dat wordt beheerd door de kerk. Aan het plein vind je onder andere de grote mormoonse kerk ‘The Salt Lake Temple’. Bezoek ook het Liberty Park, dit is het grootste openbare park van Salt Lake City. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken die je moet bezoeken tijdens je vakantie in Salt Lake City, zoals het Clark Planetarium, Utah’s Hogle Zoo en Red Butte Garden.

2. Geniet van een uitgebreide lunch of diner
​Na een bezoek aan alle bezienswaardigheden is het fijn om bij te komen en te genieten van een lekkere lunch of diner. In Salt Lake City is altijd een restaurant of café in de buurt waar je terecht kunt. Voor een warme kop koffie met huisgemaakt gebak ga je naar Les Madeleines. Heb je meer zin in verschillende gerechtjes als lunch? Dan kan je bij Soho Food Park bij verschillende food trucks terecht. Het aanbod wisselt dagelijks, dus je kan er prima meerdere keren naar toe gaan. Voor een onvergetelijke culinaire ervaring kan je het best dineren bij restaurant Table X.

3. Proef de lokale smaken in de pubs en brouwerijen
​Wil je na het diner nog meer van de stad proeven? Dat kan, in Salt Lake City is er aan bars en pubs namelijk geen gebrek. In de stad vind je ze in allerlei vormen en maten, van een bar met de meest speciale cocktails tot een speelhal waar je je kan vermaken onder het genot van een lekker drankje. Wil je een lokaal drankje proeven? Dan kan je het beste naar Bewilder Brewing Company, hier ontdek je de ambachtelijke wereld van bierbrouwen. Ook zijn er meerdere festivals deze zomer. Zo vindt deze maand het Utah Arts Festival plaats van 23 tot en met 26 juni. Dit veelzijdige festival is het grootste multidisciplinaire kunstfestival van Utah.

4. Kom tot rust in de nationale parken
​Ook buiten de stad is genoeg te beleven. Hier vind je namelijk de mooiste en meest uitgestrekte nationale parken. Bezoek het Zion National Park, dit gebied kenmerkt zich door roodgekleurde steile kliffen in groene valleien en rivieren. Je kunt hier ook prachtig wildlife tegenkomen zoals de dikhoornschapen, valken en poema’s. Ook het Canyonlands National Park is een prachtig uitstapje tijdens een bezoek aan Salt Lake City. Dit adembenemende natuurpark bestaat uit rotsformaties, hoogvlaktes en diepe ravijnen. Door vele kilometers aan wandelpaden is het park het beste te voet te verkennen. Voor een unieke verschijning ga je naar Arches National Park. Je kunt onder begeleiding van een gids een wandeling maken naar de bijzonder boog: Delicate Arch.

5. Ontdek waar de naam Salt Lake City vandaan komt
​Je vindt niet alleen nationale parken net buiten de stad, ook andere bijzondere plekken zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen in Salt Lake City. Een plek die je niet mag missen is the Great Salt Lake. Door het hoge zoutgehalte kan je heerlijk in het water drijven, het wordt ook wel de ‘Dode Zee van Amerika’ genoemd. Ook Antelope Island State Park is een aanrader, dit is het grootste eiland in Great Salt Lake en dankt zijn naam aan de antilopesoort die hier voorkomt. Net iets verderop vind je de Bonneville-zoutvlakte, dit is een van de meest bijzondere natuurlijke fenomenen in Utah. Lang geleden lag op deze locatie het Bonneville-meer. Nadat het meer opdroogde bleef het zout uit het water op de bodem liggen. Het is wel duidelijk waar de stad zijn naam aan te danken heeft.