5 tips als je een auto op Bonaire wilt huren

Bonaire is een geweldige vakantiebestemming, die de afgelopen jaren steeds drukker bezocht wordt door Nederlandse toeristen. De vakantiegangers die voor een eerste keer naar Bonaire komen, kun je grofweg in twee groepen indelen: de mensen die een groot deel van de vakantie in en rond de accommodatie blijven en de toeristen die veel van Bonaire willen beleven, wat zowel onder als boven water kan. Om Bonaire op z’n best te kunnen beleven heb je vervoer nodig. Op het gebied van openbaar vervoer hoef je niet te veel te verwachten op Bonaire en fietsen is met de vaak aanwezige straffe passaatwind leuk voor een paar kilometer, maar dan houdt het op. Een auto huren is daarom aan te raden als je Bonaire wilt gaan ontdekken.

Op basis van mijn eigen ervaringen deel ik graag 5 tips met je voor als je op Bonaire een auto wilt gaan huren. Doe er je voordeel mee!

[1] Huur een pickup

De eerste keer dat ik Bonaire bezocht, had ik een gewone auto gehuurd. Niet echt praktisch, bleek later. Wil je bijvoorbeeld het Washington Slagbaai National Park bezoeken? Dan heb je eigenlijk al een pickup of een SUV nodig. Het voordeel van een pickup is dat deze ideaal is om mee te gaan duiken of snorkelen. Je kunt er uitstekend mee op de onverharde parkeerplekken bij de duikspots komen en de laadbak gebruik je voor je duik- of snorkelspullen. Tegenwoordig is het huren van een pickup op Bonaire het eerste wat ik regel na het boeken van het vliegticket en de accommodatie.

[2] Koop het eigen risico af

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat bleek twee jaar geleden toen een ezel in de donkey sanctuary op Bonaire vond dat ie zijn hoeven even in mijn gehuurde pickup moest zetten. Gelukkig had ik het eigen risico afgekocht, waardoor dit geintje mij geen extra geld kostte. Kijk dus bij het huren of er een eigen risico geldt en of die af te kopen is.

[3] Doe je auto niet op slot

Bonaire is een leuke en veilige vakantiebestemming, maar helaas komen diefstallen uit auto’s wel regelmatig voor. Laat daarom geen waardevolle spullen achter in je auto en doe de huurauto niet op slot. Auto’s stelen doen ze vrijwel nooit op Bonaire, maar een ruit intikken om te kijken of er iets te jatten valt, dat doen ze wel. Is de auto van het slot, dan hoeven ze dat niet te doen.

[4] Houd je aan de regels

Op Bonaire gelden vergelijkbare verkeersregels met die in Nederland. Houd je daar dan ook aan. Dat is veiliger en je voorkomt de kans op een boete. Pas vooral op met je snelheid (er lopen wilde ezels op heel het eiland), draag je veiligheidsgordel en drink geen alcohol als je nog niet autorijden.

[5] Reserveer tijdig je huurauto

Het aantal toeristen is op Bonaire in een paar jaar tijd flink toegenomen, maar het aantal huurauto’s niet. Als je niet tijdig je huurauto reserveert, dan kun je er zomaar naast grijpen. Vooral voor de drukkere periodes, zoals de zomervakantie en de wintermaanden, is het aanbod van auto’s vaak kleiner dan de vraag. Je kunt je huurauto op Bonaire gemakkelijk vanuit Nederland regelen. Wij reserveren onze pickup op Bonaire bijvoorbeeld via https://pickuphurenbonaire.com/, waar we in een paar kliks ‘onze’ Toyota Hilux vastleggen voor de volgende reis.

huurauto op Bonaire