All inclusive Turkije populair tijdens de meivakantie

De Europese eilanden zijn zeer in trek voor de aanstaande meivakantie. Dat blijkt uit data van pakketreisaanbieder dé VakantieDiscounter. De Turkse Rivièra, Mallorca en Kreta zijn de drie populairste bestemmingen. Op de Turkse Riviera na wordt de top 10 gedomineerd door Europese eilanden.

De afgelopen week zijn er 25% meer reizen geboekt dan de week voordien. Ten opzichte van een week eerder bedraagt de stijging zelfs 50%. Opvallend is daarbij vooral de populariteit van de Europese eilanden. “Nu het langere tijd stabiel blijft rondom het coronavirus merken we dat reizigers zich geen zorgen meer maken over eventuele beperkingen in de meivakantie”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

Populairste regio’s

1) Turkse Rivièra – Turkije (14%)
2) Mallorca – Spanje (8%)
3) Kreta – Griekenland (7%)
4) Gran Canaria – Spanje (5%)
5) Kos – Griekenland (4%)
6) Noord-Egeïsche Kust – Turkije (4%)
7) Rhodos – Griekenland (3%)
8) Ibiza – Spanje (3%)
9) Zakynthos – Griekenland (3%)
10) Rode Zee – Egypte (2%)

“Hoewel de Europese eilanden domineren, zijn we ook heel blij Turkije in de top 10 terug te zien. Er gold bijna twee jaar een oranje reisadvies. Onlangs is dit reisadvies versoepeld en daarmee krijgt ook Turkije een flinke boost in boekingen de afgelopen weken.”

Wat kost een meivakantie?
Gemiddeld kost een 8-daagse vliegvakantie o.b.v. logies en ontbijt € 566,- p.p. Kroatië (€ 433,- p.p.), Turkije (€ 483,- p.p.) en Italië ( € 484,- p.p.) zijn de drie goedkoopste bestemmingen.

Een 8-daagse all-inclusive vliegvakantie kost gemiddeld € 672,- p.p. Voor all inclusive vakanties zijn de goedkoopste bestemmingen Tunesië (€ 504 p.p.), Kroatië (€ 542,- p.p.), en Bulgarije (€ 545,- p.p.)

Meer meivakantie trends

  • Reizigers gaan gemiddeld 8 dagen op reis
  • 93% van de reizigers kiest ervoor om in een hotel te verblijven
  • Het meest populaire verblijfstype is all inclusive (41%), gevolgd door logies en ontbijt (29%).