Boetiekhotel Can Lluc op Ibiza breidt accommodatieaanbod uit

Met naar verwachting ruim 2,5 miljoen toeristen in 2022 lijkt Ibiza weer terug op het niveau van de gloriedagen van voor Covid. In de zomermaanden zwelt het inwonersaantal van Ibiza aan van 152.000 naar 450.000, maar de toeristen verblijven voornamelijk in drukke toeristenoorden als Ibiza Stad, Figueretas en Playa d’en Bossa. Voor wie het geluid van ruisende bladeren prevaleert boven discobeats, is bij het Can Lluc Boutique Country Hotel & Villas aan het juiste adres. Het kleinschalige hotel ligt in een groene vallei in het midden van het eiland op 2km van het dorpje San Rafael. Het heeft 20 hotelkamers in het hoofdgebouw plus acht villa’s met kitchenette en twee vrijstaande huizen; villa Can Prats voor 4 personen dat op het landgoed staat en villa Can Jaume Curt voor 5 personen, met een eigen zwembad, op 1500 meter van Can Lluc. Voor de ultieme rustzoeker en vakantieganger die privacy op prijs stelt, is het accommodatieaanbod nu uitgebreid met vier moderne en strak ingerichte villa’s wat verder verwijderd van de overige accommodaties. Voor nadere info over het hotel www.canlluc.com.

Nieuwe villa’s
De nieuwe villa’s met hun strakke design zijn volledig in wit uitgevoerd, ze hebben een modern interieur, Nespresso koffieapparaat, minibar, een badkamer met zwarte kranen en zwarte regendouche die met een schuifdeur af te sluiten is van de slaapkamer, een terras met ligbedden en zelfs een buitendouche in de patio. Alles is gelijkvloers en indien gewenst kunnen twee families of vriendengroepen twee villa’s naast elkaar huren. De villa’s liggen afgezonderd van de overige accommodaties, vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de groene heuvels.

Cultuur en natuur
De centrale ligging van het hotel is ideaal om het eiland per auto te verkennen. Niet alleen naar Ibiza Stad op zo’n 10km afstand en mooie stranden zoals Cala Xarraca en Cala de S’Aigua Blanca maar ook cultuurliefhebbers vinden er genoeg van hun gading. 30 kerken – waaronder het mooie San Josep de sa Talaia – en verschillende UNESCO monumenten, waaronder de Necropolis of Puig des Molins in Ibiza Stad – een dodenstad met meer dan 3000 ondergrondse graftombes uit het Carthaagse en Fenicische Rijk, waar tevens het museum te vinden is.

Het relatief nieuwe – het opende in 2020 – Ibiza Botanico Biotecnologio Park nabij San Rafael toont meer dan 25.000 planten uit Ibiza en Formentera, je ziet hoe elektriciteit wordt opgewekt uit organisch materiaal, hoe water uit lucht wordt gehaald plus een aparte attractie: de plantenpiano – een constructie van planten die wanneer men ze met de hand aanraakt geluid en licht produceren.

Actief
Is inspanning meer jouw idee van een topvakantie dan ontspanning, dan is een verblijf in Can Lluc ook ideaal voor verschillende jaarlijkse sportieve evenementen: denk aan de Vuelta Ibiza Mountainbike (7-8-9 april 2023), de Ibiza marathon (1 april 2023), de Ibiza Halve Marathon (22 april 2023), de zeilwedstrijden Ruta de las Sal (6-8 april 2023) en de 3-daagse Ibiza Trail Marathon (begin december 2023).