Bonaire kondigt gloednieuw Rum Festival aan

Het Tourism Corporation Bonaire heeft aangekondigd dat er voor de allereerste keer een rumfestival, Bonaire Rum Week, op dit ongerepte eiland plaats gaat vinden van 14-17 juni 2022.

“Door in juni onze eerste jaarlijkse Rum Week te organiseren, kunnen we de wereld een andere kant van Bonaire laten zien, die van authentieke gerechten, bekroonde lokale rum en kleurrijk eilandleven.”

De organisatie van de Rum Week is in handen van Caribbean Journal, het team achter het jaarlijkse Caribbean Rum Awards-festival in St. Barth. De eerste editie van de Bonaire Rum Week is een vierdaags evenement dat de ontluikende culinaire scene van Bonaire laat zien. Een verkenning van de beste premium rum in het Caribisch gebied speelt daarbij een grote rol, van kenmerkende rum cocktails tot microbrouwerijen en tiki-bars. Fijnproevers kunnen genieten van de culinaire cultuur van het eiland met evenementen zoals een openingsfeest bij Rum Runners, een rum-on-the-beach-proeverij in het Plaza Beach Resort, evenals een cocktailwedstrijd in de nieuwe craft cocktailbar van het eiland, Tiki & Co. De festiviteiten worden afgesloten met een diner in Brass Boer, het gerenommeerde restaurant aan zee van Michelin-sterren koppel Jonnie en Therèse Boer op het terrein van Delfins Beach Resort.