De beste stranden van Cancun

De populairste attractie van Cancún zijn ongetwijfeld de stranden. Het fijne, witte zand en de turquoise oceanen in dit deel van de wereld kunnen niet anders dan je gelukkig maken, vooral als ze vergezeld gaan van een verkoelende cocktail, een parasol en een comfortabele ligstoel om op te ontspannen.

Er zijn prachtige stranden langs de hele Mexicaanse Caribische kust, maar veel toeristen willen voor hun vakantie in en rond Cancún blijven. Hier volgen enkele ideeën over welke stranden in Cancún het beste bij u passen, ongeacht uw voorkeur

Playa Delfines

Playa Delfines, oftewel Dolphin Beach, ligt in het onderste derde deel van de ‘7’ van Cancún. Wat deze plek opmerkelijk maakt, is het feit dat het een openbaar strand is met vrije toegang voor iedereen, wat een zeldzaamheid is in Cancún. Bezoekers kunnen in relatieve rust genieten van het mooie, brede zandstrand, omdat het grotendeels onontwikkeld is, zonder hotels of restaurants en zonder de vele verkopers die u elders in de hotelzone aantreft.

Het water bij Playa Delfines is niet het rustigste, en er is een stroming die te sterk kan zijn voor kinderen en zwakkere zwemmers, maar veel mensen komen hier puur om te genieten van de zon en wat ontspanning. Mis ook geen kans op een selfie, want het kleurrijke bord ‘Cancún’ staat pal naast dit strand!

Playa Chac Mool

Playa Chac Mool ligt verderop in de hotelzone, dicht bij het uitgaansgebied Punta Cancún. Dit strand, genoemd naar de Mayagod van de regen, is ideaal voor mensen die lekker in de zon willen liggen en de golven op de kust willen zien slaan.

Er is hier geen parkeergelegenheid, maar de ligging maakt het gemakkelijk te voet te bereiken vanuit nabijgelegen resorts, of met de bus vanuit andere delen van de hotelzone, of vanuit het centrum. Nogmaals, de zee is misschien niet kalm genoeg voor minder zelfverzekerde zwemmers, maar als de meest inspannende activiteit die u wilt, is het doornemen van de laatste strandlezing en het drinken van een cocktail, kan dit de perfecte optie voor u zijn.

Playa Tortugas

Op openbare strand Playa Tortugas, waar het vaak druk is en waar een mix van vakantiegangers en de Mexicaanse bevolking van geniet, zijn er wat meer voorzieningen. U kunt hier stoelen en parasols huren, dus u hebt wat respijt van de zon als u die nodig hebt. Bovendien zijn er meer strandverkopers die drankjes en snacks verkopen – en waarschijnlijk een hele reeks souvenirs, wat geweldig is als u op zoek bent naar geschenken.

Het water op dit strand is, net als op veel stranden langs het noordelijke deel van de ‘7’, rustiger omdat het wordt beschermd door Isla Mujeres, dus als u kinderen in uw gezelschap heeft, is dit een geweldige, veilige optie. Voor degenen die het strand willen verkennen: de Isla Mujeres veerboot vertrekt ook vanaf Playa Tortugas, dus u kunt uw tijd op het strand van Tortugas combineren met een middag op het beste strand van Isla Mujeres, Playa Norte.