De beste stranden van Kaapverdië

Kaapverdië is een geweldige vakantiebestemming die bestaat uit tien eilanden voor de kust van West-Afrika. Niet voor niets vliegen jaarlijks duizenden Nederlanders naar deze zonovergoten eilanden. Er zijn zoveel prachtige stranden dat het moeilijk kan zijn om te kiezen waar je heen wilt. Daarom helpen wij je met vijf van de beste stranden van Kaapverdië om je wat inspiratie te geven:

Santa Monica Beach, Boa Vista

Santa Monica Beach op het eiland Boa Vista ziet eruit als een ansichtkaart uit een tropisch paradijs. Het strand heeft goudkleurig zand, helder blauw water en tropische vegetatie. Het lijkt op iets van de Bahama’s, zonder het prijskaartje. Santa Monica trekt een menigte bruidsparen en heeft een geweldige zonsondergang. Neem een picknick mee en kijk hoe de zon ondergaat!

Het mooie van Praia de Santa Mónica – zoals het strand lokaal genoemd wordt – is dat er amper hotels staan. In de nabije toekomst zal dat helaas veranderen. Het eerste hotel is al in aanbouw.

Tarrafal Strand, Santiago

Het eiland Santiago ligt meer buiten de gebaande paden dan de andere Kaapverdische eilanden. Het strand van Tarrafal wordt omringd door een rotsachtig landschap en groene bergen. Hoewel het er niet uitziet als een tropisch paradijs zoals sommige stranden op de andere eilanden, heeft het zeker een ruig randje dat het des te unieker maakt. Vanaf het strand van Tarrafal kunt u prachtige wandelingen maken met een prachtig uitzicht op de kustlijn en de omliggende eilanden. Kaapverdië staat bekend om zijn Creoolse Portugees-Afrikaanse cultuur, dus probeer zeker wat van het heerlijke eten in de restaurants aan het strand. Ondertussen, als u een pauze wilt nemen van het strand, ga dan naar het goed bewaarde fort op de klif van Forte Real de São Felipe.

Ponta do Sol, Santa Antao

Het strand Ponta do Sol op het eiland Santa Antao heeft een prachtig uitzicht op het rotsachtige terrein van Kaapverdië. Rondom het strand zijn enkele geweldige wandelingen te maken. Zorg ervoor dat u ’s ochtends wandelt en in de middaghitte afkoelt in zee. Het strand zelf is relatief rustig en een prima plek om te ontspannen. Het zeewater heeft een aangename temperatuur van gemiddeld 23 tot 27 graden Celsius.

Santa Maria-strand, Sal

Het strand van Santa Maria is een prachtige baai op het slaperige visserseiland Sal. Er zijn geweldige plekken om een hapje te eten. Vanuit de lucht ziet Sal eruit als iets uit Star Wars, met mensen die het vergelijken met de planeet Mars, maar dan met stranden. Het strand van Santa Maria heeft zacht wit zand en diep blauw water. Dit is wat je verwacht van een strand!

Maio strand, Santana

Maio Beach in Santana staat bekend om zijn grote populatie karetschildpadden, die er komen nestelen. Zorg ervoor dat u uw bezoek goed afstemt op de nestperiode, die gewoonlijk loopt van juni tot oktober. De jongen worden geboren van half augustus tot december. Vraag je hotel wanneer de beste tijd is om het spektakel te zien.