De populairste vakantiebestemming binnen Zeeland deze zomer

De zomer staat voor de deur en na lang wachten zijn de vakantiegangers klaar voor hun welverdiende vakantie. Ook Zeeland is er klaar voor om haar vele bezoekers te verwelkomen. Maar wat zijn de populairste vakantiebestemmingen binnen Zeeland voor het zomerseizoen dit jaar? Om hier meer over te weten te komen, heeft Holidu een prijsindex opgesteld voor vakantiewoningen en -appartementen in Zeeland voor de zomer van 2022, met daarin de meest gewilde locaties en de gemiddelde prijzen en beschikbaarheid voor elke bestemming.

● Top 3 meest gewilde vakantiebestemmingen zijn Veere, Sluis & Renesse
● In Kapelle en Borsele zijn nog de meeste accommodaties beschikbaar
● Bijna geen accommodaties meer beschikbaar in Burgh-Haamstede
● In het laagseizoen betalen vakantiegangers in Zeeland tot 95% minder dan in het
hoogseizoen
● Zeeland is niet de duurste provincie van het land; Noord-Holland, Zuid-Holland en
Flevoland hebben een hogere gemiddelde prijs in het hoogseizoen. Gelderland en Drenthe zijn in het hoogseizoen het goedkoopst.

Geliefde vakantieoorden in Zeeland tijdens de zomer van 2022

Veere is het meest gewilde vakantieoord van Zeeland
De meest gezochte plaats (volgens zoekopdrachten) in Zeeland in de zomer van 2022 is Veere. Veere verslaat, met 38.445 zoekopdrachten per maand, de eveneens populaire vakantiebestemmingen Sluis en Renesse. Zoutelande en Domburg vervolledigen de top vijf. Op de zesde plaats staat Oostkapelle, voor Westkapelle en Cadzand. Op de negende en tiende plaats staan Kamperland en Vlissingen.

Wat is het percentage vakantiewoningen dat nog geboekt kan worden in Zeeland?
Wie dit jaar zijn zomervakantie in Zeeland wil doorbrengen, moet zich haasten met boeken. In de zomermaanden zijn de meeste accommodaties vrij in Kapelle (36%), Borsele (30%) en in Vlissingen (27%). In Scharendijke is nog slechts 2% van de vakantiewoningen en -appartementen beschikbaar. In zowel Cadzand, Zierikzee en Burgh-Haamstede zijn er al geen accommodaties meer vrij voor deze zomer.

Gemiddelde prijzen: De koploper is Domburg!
Met een gemiddelde prijs van €341 per nacht is Domburg in het hoogseizoen de duurste plaats in Zeeland. Iets goedkoper, maar nog steeds in de hogere prijsklasse, zijn Vrouwenpolder en Zierikzee met respectievelijk €296 en €284 In het middelste prijssegment bevinden zich onder meer Sluis (€213), Scharendijke (€206) en Burgh-Haamstede (€203). Wie wat geld wil besparen bij het zoeken naar een vakantiehuis moet eens rondkijken in Goes, Terneuzen, Borsele of Hulst, waar de gemiddelde prijs voor een overnachting tussen €157 en €182 ligt.

Zeeland in vergelijking met de overige provincies in de zomer van 2022

Hoe hoog is de beschikbaarheid van boekbare accommodaties in Zeeland in vergelijking met de andere provincies?
In de provincie Zeeland is in het hoogseizoen al meer dan 87% van de accommodaties bezet, evenals in Drenthe. In Limburg is al 86% van de vakantiehuisjes volgeboekt. De beschikbaarheid voor de zomer is het grootst in de provincies Overijssel en Groningen (24% en 23%). In Gelderland is nog ongeveer 21% van de accommodaties beschikbaar, terwijl in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Flevoland nog slechts 15% beschikbaar is.

Hoeveel kosten vakantiewoningen in Zeeland in vergelijking met de overige provincies?
Zeeland is dan wel een van de populairste vakantiebestemmingen, maar zeker niet de goedkoopste met een gemiddelde van €212 per nacht in het hoogseizoen. De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland zitten ook in de hogere prijsklasse met respectievelijk €228, €213 en €246. Relatief goedkoop op vakantie gaan kan nog in de provincies Gelderland (€154) en in Drenthe (€157).

Hoe verschillen de prijzen tussen hoog- en laagseizoen in de verschillende provincies?
Aanzienlijke prijsverschillen zijn vooral duidelijk in Zeeland en in Overijssel. Vakantiegangers kunnen maar liefst rond de 51% besparen als ze in het laagseizoen reizen. In Friesland, daarentegen, liggen de gemiddelde kosten per nacht in het laagseizoen zo’n 37% lager dan in het hoogseizoen. De prijsverschillen tussen hoog- en laagseizoen zijn het kleinst in de provincie Zuid-Holland (ongeveer 33%).

Onderzoeksmethode:
De ranglijst toont de 20 meest gezochte bestemmingen op Holidu in Zeeland voor verblijven tussen 1 juni 2022 en 30 september 2022. Voor elk van deze 20 bestemmingen werd het percentage van de nog te boeken accommodatie gegeven, alsook de gemiddelde prijzen van de vakantiewoningen. Bovendien werden de prijzen en de beschikbaarheid van accommodaties in de overige provincies van Nederland geanalyseerd. De perioden van 08-08-2022 tot 12-08-2022 en van 19-09-2022 tot 26-09-2022 werden gebruikt om het hoogseizoen en het laagseizoen te definiëren. De gegevens werden verzameld tussen 22 en 28 april 2022.